Londoni adventnoored marssisid vägivalla vastu

Avaldatud 14.6.2008, allikas Adventist News Network

Mark Prince astus juuniku esimesel hingamispäeval Kenningtoni pargis mikrofoni ette, et kõneleda 5000 noorele, kes olid just marssinud läbi terve Londoni positiivse elu sõnumiga tänavavägivalla vastu.
„Me oleme vastuseks sellele kuritegevusele – teie, just siin, noored inimesed,” ütles ta viidates oma 15-aastasele pojale, kes pussitati surnuks 2006. aastal.

”Kui see tähendab, et ma pean andestama sellele inimesele, kes tappis mu poja, siis just seda ma teengi, sest ma ise vajan armu, mina ise vajan andestust,” ütles ta.

Seitsmenda päeva adventkiriku juhid ütlesid, et laupäevane sündmus sai oma sädeme vägivallast, mis on endaga kaasa toonud 16 teismelise londonlase surma alates 1. jaanuarist. Ühine demonstratsioon ja marss ei olnud plaanitud vaid vägivallaga võitlemiseks, vaid ka selleks, et pakkuda alternatiivi.

”Meie sõnum oli selge: ela mõtestatud elu,” ütles Lõuna Inglismaa adventkiriku noortetöö juht Colin Stewart.

Tuhanded kandsid plakateid sõnumiga „Mõtestatud elu versus eksisteerimine!” Londoni tänavatel, mis olid marsi teostamiseks liiklusele suletud. Adventnoored ja toetajad marssisid mööda Parlamendihoonest ning peaminister Gordon Browni residentsist Downingu tänaval.

Londoni abilinnapea Ray Lewis ütles kogunenud rahvale, et just sellist initsiatiivi London vajab. Teiste seas kõneles ka opositsiooni liider David Cameron ning minister Tessa Jowell.

”Me mõistame, et need, kes on seotud sellise vägivallaga ei vaata uudiseid, kuid selline üritus aitab tõstatada teemat ning ületada barjääre,” ütles Colin kohalikule meediale.

Peale toimunud üritust on kirikujuhid saanud telefonikõnesid emadelt, kes otsivad tuge ning juhatust, kuidas jätkata peale oma lähedase kaotamist.

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat