Balti uniooni piiblikonverentsil uuriti Ilmutusraamatut

Avaldatud 5.4.2019, allikas Balti Unioon (BAUC)

Balti uniooni 56 pastorit ja koguduse töötajat osales märtsi keskel Lätis Cēsises toimunud piiblikonverentsil, mille korraldas Balti uniooni pastorite ühendus. Erilise vaatluse all olid Ilmutusraamat ja adventkoguduse doktriinid, mis on selle raamatuga seotud.

Belgradi teoloogilise seminari õppejõud Laszlo Gallusz rääkis Ilmutusraamatu ajaloolisest taustast ja Ilmutusraamatu kesksetest teemadest. Vana Testamendi eksegeesi ja teoloogia professor Jiří Moskala rääkis Jeesuse teisele tulemisele eelnevast kohtumõistmisest, adventistlikust identiteedist ja kolme ingli kuulutusest.

Paljud kuulajad sõnasid, et hindasid eriliselt loengut Jeesusest kui Vahemehest, kuna kristlikes kogukondades on liikvel veider uskumus, et Jeesus pidi oma ohvriga rahustama Jumala viha patuse inimese suhtes. Miski ei saaks olla tõest kaugemal! Piibel räägib, et Jeesus töötab koos Isaga, et inimesi päästa, Jumal – Isa – armastab inimest. Alljärgnevalt mõned tagasisidevastused.

* Loengud olid inspireerivad ja andsid mulle sügavama kindluse Jumala armastuse usaldamisse. Oleks hea, kui selliseid konverentse korraldataks igal aastal.

* Need päevad andsid mulle rokem motivatsiooni teisi teenida, olla osa Jumala perest ja kutsuda siia teisigi. Aitäh! Sain adventismi kohta laiema arusaamise.

* On oluline vaadelda keerulisi teemasid ja Piibli sõnumit Jumala vaateurgast – pääste vaatenurgast. Evangeelium on rõõmusõnum! Nii isiklik kui ka avalik teenistus peaksid olema tervislikus tasakaalus ja see seminar tugevdas sellist arusaamist. Aitäh!

* See seminar oli vabastava toimega. See tõi inimestele rõõmu, me portreteerisime Jumalat, kes mitte ei karista, vaid toob lunastuse.

* Jeesuses elamine tähendab elada võidukat elu. Kui Sinu suhe Jeesusega muutub paremaks, muutub paremaks ka sinu töö.

* Kõik, mida ma teen, peaks näitama Jeesust, mitte mind!

* Hästi korraldatud konverents, maitsev toit – nii füüsilises kui vaimulikus plaanis.

Konverentsi lõppedes ütles Balti uniooni president David Nõmmik, et piiblikonverents oli kauaoodatud sündmus paljudele pastoritele. „See tuletas mulle meelde kunagisi kursuseid, mis Riias toimusid ja kus meid õpetasid Newboldi kolledži ja Andrewsi ülikooli tuntud õppejõud. Midagi sarnast saime kogeda ka seekord, kui pastorid kuulasid loenguid tähelepanelikult, tegid märkmeid ja küsisid küsimusi nii loengusaalis kui ka oma vestlustes.”

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat