ADRA president kutsub üles abistama looduskatastroofides kannatanuid

Avaldatud 22.4.2019, allikas Adventist Review

2019. aasta märtsis juhtus mitu looduskatastroofi, kaasa arvatud suurim troopline torm, mis on registreeritud Lõuna-Aafrika riikides Mosambiigis, Malawis ja Zimbabwes. Samas kuus kannatasid vihmavalingute ja üleujutuste tõttu Nepal ja Indoneesia.

Nendes õnnetustes suri tuhandeid inimesi, sajad jäid koduta ning on olnud sunnitud otsima ajutist peavarju. ADRA on hinnanud kahjude ulatust ning teeb jõupingutusi, et inimesi taastumisel aidata.

Adventkoguduse arengu- ja katastroofiabi organisatsiooni (ADRA) president Jonathan Duffy jagas oma mõtteid viimaste sündmuste kohta ning pöördus kuulajate poole abipalvega aidata neid riike, kes peavad kahjukuludega toime tulema.

Alljärgnev on tema pöördumine, mis avaldati 16. aprillil.

 

15. märtsil said Lõuna-Aafrika riigid Mosambiik, Malawi ja Zimbabwe tsükloni Idai tõttu palju kannatada. See troopiline tsüklon oli esimene ajaloos registreeritud nii tugev torm, mis lõunapoolkera on tabanud.

Kolme riigi kahjud ulatuvad üle tuhande hukkununi, üle 161 000 inimese otsib peavarju põgenikekeskustes, üle 239 000 maja on hävinud, vee alla jäi lugematul arvul kariloomi, kahjustada sai üle 3500 kooli, juba on registreeritud üle 4000 koolerajuhtumi ja ainuüksi Mosambiigis vaevleb 1,5 miljonit inimest tormikahjude pärast.

18. märtsil muutusid rasked vihmavalingud Indoneesias ujutusteks, mistõttu suri 159 inimest ja üle 11 000 inimese jäi kodutuks.

Lisaks sellele ründasid 31. märtsil Nepali Bara ja Parsa piirkonda tugevad tuuled ja rahetormid. Kuigi torm kestis umbes pool tundi, kaotas elu 30 inimest, hävis 1000 kodu ja üle 1200 inimese jäi ilma koduta. Tormi tõttu tekkisid elektrikatkestused, torm murdis puid, mis blokeerisid teid, ja torm muutis kaevuvee kõlbmatuks.

Jah, need arvud on sünged ja alarmeerivad ja need teevad julgusetuks, kuid soovin teile kinnitada, et nende riikide ja teiste paikade rahvale, kes seisab silmitsi nende katastroofikriisidega, on olemas lootus.

Tänu teie abile on ADRA teinud tihedat koostööd nii kohalike kui rahvusvaheliste võimudega, et hinnata kõige rohkem kannatada saanud kogukondade vajadusi, ning teeb koostööd kohalike adventkogudustega, et pakkuda abi.

Pärast tsüklon Idaid on ADRA saanud pakkuda toitu ja peavarju, abistada hügieeni tagamisel ja pakkuda leinanõustamist. Idai on möödas ja tulvad on taandunud, kuid ikka veel on täitmata vajadusi, mille käes inimesed, kes on looduskatastroofi läbi elanud, kannatavad.

Külasta kodulehte adra.org/disaster.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat