Hingamispäevase annetusega kogutakse raha Valga kogudusemaja akende vahetamiseks

Avaldatud 22.5.2019

Eeloleval hingamispäeval, 25. mail kogutakse üle Eesti ehitusfondi annetust, mis seekord suunatakse Valga kirikuhoone akende vahetamisse.

Valga koguduse pastor Vitali Mirošnitšenko kirjeldas akende olukorda kui trööstitut. „Kui seitse aastat tagasi siia tulin, võtsin aknaraami välja, selle peale lagunes raam neljaks osaks ja mulle jäi kätte ainult klaas. Liimisin kõik klaasid silikooniga kinni.” Kuigi aknad on siiani veel vastu pidanud, on raamid ära mädanenud ja aknad ei pea ka tuult. „Oleme täitnud pragusid, et aknaid külmakindlamaks teha,” ütles Vitali.

Vitali selgitas, et Valga kogudusel endal ei ole raha, et akende vahetamine ette võtta ja sellest tulenevalt ei ole praegu ka hinnapakkumist küsitud. Kogudusemajal on üle 20 akna.

Liidu laekur Jaanus-Janari Kogerman sõnas, et akende vahetamist saab ette võtta ka vähehaaval, vahetades praegu nii palju aknaid, kui annetused võimaldavad. „Plaan on sel aastal see töö ette võtta,” lisas ta.

Eelmine suurem ehitustöö Valga kirikumajas oli ahiküttelt üleminek katlaga kütmisele. Vitali väljendas tänumeelt katlaga kütmise võimaluse eest ning tänas Jumalat, et Valga kogudus on nende aastate jooksul toime tulnud. „Tänan Jumalat kõigi õnnistuste eest!”

Järgmine ehitusfondi annetus on 27. juulil, siis läheb raha Türi kirikuhoone siseseinte renoveerimiseks.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat