Valgas oli kogudusevanema ordineerimine

Avaldatud 15.2.2024

Laupäeval, 10. veebruaril ordineeriti Valga kogudusevanemaks Andres Nahkur.

Valga koguduse pastor Hele Kulp sõnas, et varem ei olnud Valga kogudusel kogudusevanemat, küll aga koguduse juht. „Koguduse juht on Elli Kaart, tema on juba kümmekond aastat seda ametit väga tublisti pidanud. Ta hoiab ka praegu kogudust koos, helistab igal nädalal koguduseliikmetele.“ Hele rääkis, et nüüd lisandub sellele kogudusevanemana Andres oma andidega. „Nüüd on sellele lisatud ka vaimulik dimensioon. Andres on väga suureks toeks, näiteks on tal alati kõne varnast võtta, isegi kui tolle hingamispäeva hommikul see inimene, kes pidi kõnelema, ei saa tulla,“ rääkis Hele.

Ordineerimistalituse viis läbi koguduste liidu juht David Nõmmik, kes pidas jutluse Pauluse ja Timoteose teemal. „Ordineerimistalitus oli soe ja südamlik, nagu väikeses peres ikka. Inimesed tulid lillede ja kingitustega,“ sõnas Hele.

Andres ütles, et kuna Valgas on väike kogudus, on iga liige oluline ja hinnatud. „Igaüks annab oma panuse koguduse töösse – hingamispäevakool, jutlus, teenimine jne." Kogudusevanema roll on Andrese sõnul olla olemas siis, kui keegi ei saa tulla, jääb haigeks või juhtub muud ootamatut. „Kogudusevanem on osa müürist, mis hoiab kogudust üleval. Seda võiks nimetada laia profiiliga ametiks, mis hõlmab endas kõike kogudusemaja korrashoiust kuni hingehoiuni. Ehk siis koguduse hoidmist ja kaitsmist nähtavate ning nähtamatute ohtude eest. Iseenesest on see väga raske amet. Sellepärast on tarvilik kogudusevanemal ennast rohkem, kui varem, lasta kasta vaimuvihmadel."

Andres rääkis ordinatsioonile mõeldes, et see on ühe teekonna lõpp ja uue algus. „Otsa sai lihtliikme aeg ja saabus aeg teenida kohalikku kogudust ametlikult. Loodan, et uus amet ja kohustused saavad Isa poolt õnnistatud, et Tema töö saaks edasi minna meie piirkonnas ja mina ning kogudus võiksid olla üksmeeles, vennalikus armastuses ja hoolivuses."

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat