Vaesus külvab usuvägivalla seemneid

Avaldatud 25.7.2019, allikas Adventist Review

Adventkoguduse arengu- ja katastroofiabi agentuuri (ADRA) president Jonathan Duffy (pildil vasakul) kõneles USA välisministeeriumi korraldatud usuvabaduse konverentsil Washington DC-s, rääkides kõigi inimeste usuvabaduse kaitsmisest.

Duffy kõne pealkiri oli „Usuvabadus konflikti- ja kriisipiirkondades – haavatavate vähemuste kaitsmine” ja ta kõneles seostest vaesuse ja usuvägivalla vahel.

„Kui meie eesmärk on tegeleda usuvabaduse kuritarvitamise ärahoidmisega, siis koht, kust alustada, peaks olema tegelemine vaesusega,” ütles Duffy. Ta märkis, et vaesus on sageli usulise tagakiusamise eelkäija, sest enamus pöördub vähemuste vastu, pidades neid ühiskondlike ja majanduslike raskuste aegadel patuoinasteks.

„Näiteks annab Maailmapank teada, et Rakhine osariik, mis on koduks rohingyadele, on Myanmari vaeseim osariik. Selle vaesusnäitaja on kaks korda kõrgem kui riigi keskmine, pea 80% osariigi elanikest elab vaesuses.”

Duffy sõnul on üks lahendus sellele vajadus arendada sarnaseid kohti enne, „kui usuline vägivald lõõmama lööb”. Vaid majandustingimuste parandamise kaudu saame ennetada äärmuslikku usulist vägivalda, lisas ta.

Kõnelejate hulgas olid veel USA välisminister Mike Pompeo, USA esindajatekoja spiiker Nancy Pelosi, USA terviseminister Alex Azar ja lisaks Duffyle teised usukogukondade humanitaarabiorganisatsioonide esindajad.

ADRA on seitsmenda päeva adventistide koguduse humanitaarabiorganisatsioon. Selle töö kaudu abistatakse kogukondi ning muudetakse elusid üle maailma.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat