On väga raske olla vaarao naine - TEDi camporee teine päev

Avaldatud 1.8.2019, allikas TEDNews

Kui sa arvad, et vaarao on keeruline olla, siis proovi olla vaarao naine! Just selle mõtte võttis aluseks Melissa Myklebust, kui kõneles TEDi rajaleidjate suurlaagris teisel õhtul, 31. juulil 4000 laagrilise ees.

Juhtides laagrilisi hoolikalt läbi Egiptuse nuhtluste ning kasutades näitlikku abimaterjali, vaidles ta vaaraoga, et vaarao peaks kuulama Moosest ja lubama iisraellastel Egiptusest lahkuda. Mida rohkem vaarao naine teda veenis, seda jäärapäisemaks vaarao muutus, kuni hetkeni, mil ta kaotas oma esmasündinud poja.

Melissa oskus piiblilugu edasi anda teeb selle lastele arusaadavaks. „Ma mõtlen sellele, mida mina selliste ürituste jutlustest mäletan, kui ma olin kümneaastane,” ütles ta. „Ma püüan kasutada näitlikke vahendeid, nii et neile jääks midagi meelde.” Praegu peab ta seda veelgi olulisemaks, kuna enamuse laagriliste jaoks on inglise keel võõrkeel.

Melissa juhib Norras teismeliste tööd ja ta usub, et see on teda laagriks valmistumisel aidanud. Ta palvetab, et tema ettevalmistused tasuksid end ära. „Ma loodan, et nad mõtlevad koju minnes, et Jumal on lahe,” ütles ta. Veelgi rohkem, „et Jumal hoolitseb oma rahva eest, ükskõik kes selle rahva hulka kuuluvad ja mida nad parasjagu kogevad ja et Jeesus saab neid päästa.”

Võõras keel ei ole barjäär elavale laulmisele ja sõprusmängudes, mida noored pärastlõunal harrastasid, ega spontaansetel jalgpallivõistlustel ning teistes tegevustes. Erinevate riikide rajaleidjate klubid on püstitanud eri piirkonadesse istumisplatse ja laudu, kasutades männipalke ja köisi.

Rajaleidjaid ühendab ka tähelepanuväärne ADRA projekt, mis kutsub üles, et kõik lapsed saaksid koolis käia: EVERY CHILD. EVERYWHERE. IN SCHOOL. ADRA Euroopa juht Maja Ahac rääkis laagrilistele, et üle maailma on praegu 262 miljonit last, kes ei saa sõja, nälja, vaesuse või sunnitud abielu tõttu koolis käia. Järgmiste päevade jooksul allkirjastavad rajaleidjad petitsiooni, mis aitab valitsustele survet avaldada, et nad võtaksid selles osas rohkem ette. Camporee võib laagriliste jaoks olla lõbus koolivaheaja kogemus, kuid laagri eesmärk on arendada ka laste sotsiaalset teadlikkust – ADRA kohalolu on oluline osa sellest strateegiast.

Igaüks saab petitsioonile oma allkirja anda siin. 

Need, kes ei saanud laagrisse tulla, saavad igal hommikul kell 10.00 ja õhtul kell 21 jälgida jumalateenistuste voogedastust. Pilte, muljeid ja videoid edastab ka TEDi Facebooki sein ja TEDi rajaleidjate camporee Facebooki sein

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat