Adventnoored mõtisklesid laagris oma juurte üle

Avaldatud 20.7.2008, autor Meie Aeg

Möödunud nädalavahetusel kogunesid adventnoored Piusale suvelaagrisse, kus samas tähistati noortelaagrite pidamise 25. aastapäeva selles kaunis Lõuna-Eesti paigas.

Noortelaager, mis sel korral algas juba kolmapäeval, 16. juulil, kandis üldteemat „Täna otsustan mina!”. „See teema kajastab ühe tubli noore inimese identiteediotsingut: Miks uskuda? Miks olla kristlane? Ja miks adventist? Miks teha seda ja toda mitte? Kas olen tuulelipp või põhimõtetega inimene? Seda kõike otsustad lõppude lõpuks sina!," selgitati laagri eelreklaamis.  

Hingamispäevakooli raames arutleti adventistiks olemise põhjusi. Veidi kogenuma adventistina selgitas oma adventistiks olemist kohalik peremees kaplan Rein Käsk. „Kristuse ristisurmast ja lunastustööst saavad kõik kristlikud konfessioonid suhteliselt sarnaselt aru,” rääkis Rein. „Kuid erinevused algavad sageli sealt, kuidas kristlikult elada.” Adventismi juures hindab Rein tähtsaimaks üldist ja terviklikku kontseptsiooni usust ja usuelust.

Noortejuht Ivo Käsk innustas laagrilisi oma usu üle tõsisemalt järele mõtlema ning katsuma kõik läbi, kaasaarvatud oma usk ja tõekspidamised. Tugev usk on läbikatsutud usk.

Ivo lähtus oma jutluses rikka noormehe loost Piiblis ja rääkis oma „täna otsustan mina” hetkest, mil ta gümnaasiumi lõpetanuna teel Tallinnasse tegi otsuse loobuda oma plaanidest ja pühenduda Jumalariigi tööle.

Pealelõunal näidati Madis Ploompuu kokku pandud videot Piusal toimunud laagritest, mis toimusid aastatel 1988-1990. Paljud mälestused, pöördumised ja ristimised on aset leidnud just selles laagrikohas, kus on toimunud oluline osa erinevatest laagritest.

Jaga Facebookis
Vaata lisaks
Loe lisaks
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat