Kuressaares peeti õunakohvikute päeva

Avaldatud 24.9.2019, autor Külli Keel

Pühapäeval, 15. septembril, kui õues oli tänavu esimene tõeline sügisilm, oli Kuressaare kirikus palju siginat-saginat, kuna kogudus võttis osa linna õunakohvikute päevast. Koguduse kohviku muudab omanäoliseks asjaolu, et seal pakutakse vaid taimetoitu ja linlased ning külalised mujalt juba teavad, mida otsima tulla. Oma muljeid ja mõtteid jagavad kohviku korraldajad – nii kohalikud kui ka sissesõitnud abilised.

 

Raimu: Olemenüüd kolmandat korda kaasa löönud õunakohvikute päeval ja meie kohvikul on ka oma nägu: pakume ainult taimetoitu. Võib öelda, et meie koguduse hooviväravast ei ole kunagi astunud sisse nii palju võõraid inimesi kui selle ürituse ajal. Meie väike kogudus on saanud vajalikku abi ka väljastpoolt: Priit Keel oma perega ja sel aastal ja noored perenaised Tallinnast. Aitäh teile! 

Hea oli ka see, et seekord oli meil välja pakkuda reklaam järgmiseks sündmuseks – varsti toimub terviseteemaline sari "Loomine ja tervis", loodame väga selle töö õnnestumisele. 

Elna: Oli tugev tuul ja sadas vihma. Sättisime seetõttu kohviku kirikumajja. Meid oli sel aastal päris suur meeskond. Inimesi käis vähevõitu, aga see-eest oli meil aega omavahel olla. 

Valentina: Olenemata tuulisest ja vihmasest ilmast oli ka selle aasta kohvik mõnus hubane. Juba väravatest sisse astudes kuulsin kaunist muusikat ja naeratusega tervitavaid inimesi – lausa kutsus tuppa astuma ja head-paremat maitsma.

Seltskond oli sõbralik, toit maitsev ja tervislik. Kõik vastas minu ootustele. Kohtumiseni järgmisel korral. :)

Lidia: Kuna eelmisel aastal oli meie õunakohvik väga populaarne, siis otsustasime ka sel aastal kohviku teha. Ettevalmistustega alustasime juba varakult, et kohvikupäevaks oleks kõik varakult valmis. Nagu juba tavaks saanud, pakkusime vegantoitu. Lisaks eelmise aasta hõrgutistele lisasime menüüsse veganburgeri. Kahjuks ilm meid ei soosinud ja kohvikupäeva hommikul oli väljas korralik maru, nii et pidime lauad üles seadma kirikusaalis. Vaatamata vihmasele ja tormisele ilmale oli külastajaid siiski piisavalt. Meeleolu aitasid luua Meeri ja Kevin, kes laulsid igal täistunnil. Hea meel oli näha, et on tekkinud väike fännide kogukond, kes tuleb ostma just meie häid kooke. Saime palju kiidusõnu nii kookide, karri kui burgerite kohta. Oli väga tore ja inspireeriv päev. Kui pundi kokku saame siis kindlasti jätkame kohvikutraditsiooni.

Ulla-Marleen: Mulle väga meeldivad sellised üritused, kus inimesed tulevad kasvõi teisest Eestimaa otsast kohale ja annavad oma panuse. See kõik tekitab nii palju sooje emotsioone ja ühtse tunde. Me oleme sellel üritusel juba kolm aastat osalenud ja nii mõnigi inimene tuli juba teadlikult meie kohvikusse, kuna eelnevatel kordadel on kõik väga maitsev ja hea olnud. Tiimitöö oli hea ja Taevaisa abi ja juhtimisega saime kõik ilusti tehtud.

Ane ja Laura: Väga tore oli osa võtta üritusest, kus kõik koguduse liikmed said kaasa teha erinevaid oskusi kasutades – kes muusikat tehes, inimestega suheldes või lastega mängides ning muidugi maitsvat toitu valmistades. Sellise ürituse koos läbiviimine seob inimesi ja suurendab ühtekuuluvustunnet ning annab motivatsiooni ka edaspidi midagi koos korraldada. Kodukohvik on väga tore võimalus kohalikega suhelda ja tutvusi luua. Tore oli näha, et nii mõnelegi külastajale oli Õunakohvik ja läbiviijad eelmistest aastatest tuttavad. Hea meel oli ka sellest, et vaatamata vihmasele ilmale jagus külastajaid kuni kohviku sulgemiseni.

Külli: Kohvikutepäeva kasutame eelkõige seepärast, et kogukonnas nähtavamaks saada, sest meie südames heliseb misjonikäsk. Lisaks on see väga hea võimalus üksteist tundma õppida, koos midagi vahvat teha, kvaliteetaega veeta, ennast paremini tundma õppida, meeskonnatööd harjutada jpm. Julgustan väga igat kogudust midagi sarnast ette võtma, kuna sellest on rohkem saada, kui et me ilma võime jääda. Jumala jaoks pole miski võimatu. Isegi kui meil kukub miski halvasti välja või mitte päris nii, nagu lootsime, siis Jumal saab pöörata kõik heaks, kui vaid kõik Tema kätte usaldame. Anna Sinagi oma panus, et see suur ja vägev sõnum Jumala igavesest ja kõikehõlmavast armastusest võiks jõuda iga Inimeseni Sinu kogukonnas, see on vastutus. Igaüks omamoodi.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat