Aastakoosolek: Adventkogudus ja ADRA tegid laste abistamiseks ühispöördumise

Avaldatud 15.10.2019

Peakonverentsi aastakoosolekul räägiti seitsmenda päeva adventistide koguduse ja koguduse humanitaarabiorganisatsiooni ADRA kampaaniast „Iga laps. Igal pool. Koolis.” (Every Child. Everywhere. In School.).

ADRA juhtide sõnul on ühiskampaania mõte kutsuda kogudusejuhte ja -liikmeid kogu maailmas teadvustama, et kõigil lastel on vaatamata nende rassile, vanusele, rahvusele, soole, usutunnistusele või päritolule õigus haridusele ja et kooliskäimine on iga lapse potentsiaali ja väärtuse teadvustamine.

Kampaania eesmärk on koguda aastaks 2020 üks miljon allkirja. Petitsioon esitatakse 2020. aastal peakonverentsi 61. töökoosolekule Indiana osariigis Indianapolises ning sellega soovitakse innustada maailmajuhte tegutsema selle nimel, et lapsed kogu maailmas saaksid kvaliteetse koolihariduse.

„Peame seitsmenda päeva adventistide koguduseperena koonduma, et teha laste hariduse nimel seda, mis on meie võimuses, et lapsed saaksid käia koolis ning lõpetada oma haridustee ja et neil oleks lootus paremale homsele,” ütles peakonverentsi president Ted N. C. Wilson.

UNESCO 2018. aasta uurimuse järgi ei ole laste kooliskäimise osas paranemismärke, alates 2012. aastast ei ole koolis mittekäivate laste arv vähenenud; praegu on maailmas üle 262 miljoni lapse, kes ei käi koolis.

„Me ei ole nõus tõsiasjaga, et 90% puuetega lastest ei käi koolis. Me ei ole nõus, et põgenike lapsed kukuvad koolist välja viis korda suurema tõenäosusega kui nende eakaaslased mittepõgenike seas. Me ei ole nõus sellega, et 25 miljonit algkooliealist last ei ole kunagi koolis käinud. Seepärast on oluline tõsta häält iga lapse pärast, kes praegu koolis ei käi,” ütles ADRA president Michael Kruger.

Oma allkirja saab igaüks anda kampaaia kodulehel ADRA.org/InSchool.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat