Rahvusvahelisel religioossete filmide festivalil tunnustati adventkoguduse filmi "Isad"

Avaldatud 17.10.2019, allikas TEDNews

GAiN Euroopa võrgustikuprojet „Isad” sai 22. religioossete filmide festivalil eriauhinna. Festival toimub igal aastal, tänavu oli see Põhja-Itaalias Trento linnas.

9. oktoobril tehti teatavaks rahvusvahelise žürii auhinnad. Kokku oli festivalile laekunud 1700 filmi. „Selleaastaste filmide kvaliteet oli väga kõrge,” ütles festivali algataja Lia Beltrami, kes nüüd on festivali vaimulik nõuandja.

Võidufilmid on pärit Iraanist, Hiinast ja Jaapanist. Need valiti tänu nende ilusale pildikeelele ja seotusele misjoniteemaga.

Grand prix’ sai film „Il vizio della speranza” (Lootuse hääl). Festivali direktor Andrea Morghen nimetas seda „kiituslauluks elule, palvetamisele ja vastupidavusele”.

Teine võidufilm, „Carvig the Divine” (Jumala nikerdamine) andis intiimse ja haruldase vaate puunikerdamise maailma Jaapanis budismi templis. „God’s will” (Jumala tahe) on lühidokumentaal Serbiast, kus nunnad kohtavad metsas marjul olles kahtlase minevikuga meest. Kuidas kurjategijaga toime tulla?
Teiste filmise teemad olid seotud põgenikeprobleemide, kultuuride kokkupõrke ja küsimustega seoses eetikaga, näiteks elu lõpetamise teemaga.

Adventkogudus esitas festivalile GAiN Euroopa projekti raames ja Adventist Media Center’is Saksamaal valminud filmi „Isad”, see nomineeriti parima dokumentaali kategoorias ning filmile anti peaauhind usuvaimsuse kateoorias.

Loe prjekti kohta ka siit. 

Kogudust ja produktsioonimeeskonda esindas festivalil Trans-Euroopa divisjoni kommunikatsiooni- ja meediajuht Victor Hulbert, kes oli tulemusega väga rahul.

„Kokku oli 1700 filmi, neist 62 valiti edasijõudnute sekka. Olla selles edasijõudnute nimekirjas on saavutus. Võime kõrgetasemelise žürii ja suurepärase valiku filmide seas seista sirge seljaga, ka pelgalt selle pärast, et filmi „Isad” festivalil näidati,” sõnas ta.

Hulbert märkis, et osalejad hindasid filmi väärtusi, „kuna film portreteeris isasid positiivses valguses”. Pandi tähele, et liiga palju filme, mis kajastavad isadust, on seotud konfliktidega ja seega hinnati isaduse positiivset näitamist.

Roberto Paglialonga Roomast võttis isiklikult aega, et nimetada Hulbertile filmiteema vajalikkust ja olulisust. M Hamidile Bangladeshist avaldas muljet see, et kuue eri riikides tegutsenud filmimeeskonna koostöös on kokku pandud nii ühtne film.

„Isad” on südamlik dokumentaal, mille taga on rahvusvaheline meeskond Kuubast Austraaliani. Dokumentaalis osaleb kuus isa, kes näitavad, kui erinevad, ent ometi samasugused on isad kogu maailmas. Hooliv suhtumine oma laste suhtes, nagu filmis näidatud, võib aidata edendada isarolli positiivse kuvandi laienemist nende laste silmis, olenemata kultuurist, kus elatakse.

Jaga Facebookis
Loe lisaks
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat