Leedu: Valitsus tunnustas Adventkirikut

Avaldatud 31.7.2008

Leedu valitsus kiitis 15. juulil heaks Adventkiriku taotluse riikliku tunnustuse saavutamiseks, mis annab kirikule võimaluse saada riiklikku subsideerimist ning vabastuse teatud maksudest, samuti vabastab teoloogiatudengid ning vaimulikud armee teenistusest.
„See tunnustus tähendab, et meie kiriku panust Leedu ühiskonda ja kultuuriellu on märgatud,” ütles Leedu adventkiriku president Bertold Hibner. „Ma loodan, et meie kirik näeb selles julgustust teenimiseks ning hea sõnumi kuulutamiseks meie ühiskonnas.”

Leedu seadus jagab religioossed kogukonnad nelja kategooriasse: traditsionaalsed, riigi poolt tunnustatud, registreeritud ja registreerimata. Vaid traditsionaalsed ning riigi poolt tunnustatud religioossed kogukonnad saavad osa teatud riiklikest õigustest, mille hulka kuulub näiteks ka kirikutöötajate vabastus elektri, kütte ning telefoni erimaksust.

Riikliku tunnustuse omandamiseks peavad mitte-traditsionaalsed kirikud olema riigis registreeritud vähemalt 25 aastat. Riiklik tunnustus ei puuduta kiriku õigust läbi viia oma teenistusi või teha ühiskondlikku tööd; see puudutab riiklike hüvede omandamist.

Adventkirik rajati Leedus 1919. aastal. Hetkel elab adventiste seal üle 900.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat