ADRA: vahendid ja koolitus India nälja vähendamiseks

Avaldatud 21.9.2008, allikas Adventist News Network

Adventkiriku Arengu- ja Katastroofiabi Organisatsioon (ADRA) reageerib hiljutisele riisi saagi vähesusele India kirdeosas asuvas Mizorami regioonis programmiga, mille eesmärgiks on jagada toitu ja haridust.

Programm, mida nimetatakse MIZOFAM-ks, kestab 11 kuud ning aitab 25 000 inimest.

„MIZOFAM projekt tagab tulevikus selle kogukonna vastupidavuse suurenemise toidu vähesuse esinemisel,” selgitas India ADRA juht Paulo Lopes.

Umbes 1 miljon inimest kogeb nälga, kui rotid hävitasid piirkonna riisisaagi. Fenomen, mida kohalikus Mizo keeles nimetatakse „mautam-ks” või bambuse surmaks, esineb iga 48 aasta tagant. Bambuste esmane õitsemine ja seejärel rohkearvuline suremine, toob endaga kaasa rottide rohkuse, kuna nemad toituvad bambuse õitest ning seemnetest. Selleaastane rottide „nuhtlus” hävitas enam kui 90% riisi ja muust saagist Miszorami regioonis.

MIZOFAMI-i projekti rahaline väärtus on 1,171,200 USA dollarit ning seda rahastab Euroopa Komisjon läbi Saksamaa ADRA. Partnerluses Mizorami valitsusega viiakse läbi koolitus ettevalmistamaks katastroofideks ning suutlikkuse suurendamiseks.

Aidates farmereid ja nende perekondi selle nälja ajal, jagab ADRA toitu ja seemet 45-le külale ning viib läbi koolitusi efektiivse kasvatusmeetodite teemal.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat