Poistelaagrit täitsid eriilmelised tegevused

Avaldatud 11.8.2020

Augusti esimesel nädalal, 5. kuni 9. augustini toimus tänavune poistelaager pealkirja all „Raudmees“.

Laagri korraldaja Allan Randlepp rääkis, et kui eelmisel suvel oli poistelaagris tunda põlvkonnavahetust, siis sel suvel sai teoks veel üks muutus. „Seekord on laagris päriselt teoks saanud laagri esialgne idee sellest, et see on isade ja poegade laager. Laagris on 35 osalejat, neist kolmel poisil ei olnud isa või vanaisa kaasas. Sel suvel oli laagris 16 isa,“ ütles Allan ja lisas, et laager toimib nii paremini.  

Laagri keskne mõte raudmehest kasvas välja sellest, et üle pika aja otsustati taas sepa juurde minna. „Kümme aastat tagasi käisime ka Rõuge sepa juures, nüüd on pikk vahe jäänud. Meile tehti ülevaade sepatööst ja räägiti ka selle töö ajaloost. Igaüks sai endale ise naela taguda,“ jutustas Allan.

Kolmapäeval pärast laagrisse kogunemist olid kavas tutvumismängud ja esimene lõkkeõhtu ning ka öömäng, neljapäeval külastati sepikoda ning reedel käis pool laagrigrpist Otepää seiklusargis, teine pool Ahja jõel kanuumatkal. Reede pärastlõunal oli rammumehe võistlus. Neljapäevases töötoad valmistasid poistele põnevust: ise meisterdati endale vibu ja lasti märki, valmis tehti ka õnged, millega Allani sõnul reede hommikul vara usinamad juba hoolega kala püüdsid.

Hingamispäev veedeti saarel. Koos lauldi ja jutluse pidas Indrek Ploompuu. Pühapäeva hommikul küpsetati koos pannkooke ja jäeti nägemiseni, et järgmisel suvel jälle poistelaagris kokku saada.

Allan ütles laagrile tagasi vaadates, et laager läks hästi. „Taevaisa õnnistas meid ilmaga väga. Arvestades seda, et esmaspäeval ja teisipäeval sada korralikult, oli alates kolmapäevast ilm ilus terve laagri aja.“ Korraldusliku poole pealt rääkis Allan, et laagri meeskond oli väga tugev. „See ei ole minu üritus. Aastate jooksul on ikka olnud mõtteid, miks ma seda teen, aga see on Jumala juhtimine. Guido rääkis lõkkeõhtutel lugusid, Tiit ja Oleg mängisid kitarri – meil on teist aastat laagris laulikud. Esimesel aastal poisid ei tulnud veel laulmisega kaasa, sel aastal olid nad juba julgemad, järgmisel aastal veel julgemad.“

Poistel paneb laager iga kord silmad särama ja nad tahavad poistelaagris osaleda. „Lennart Pärnust rääkis, et ta ootas seda laagrit terve aasta, viimases lõpus läks juba päevade lugemiseks, millal laagrisse saab,“ ütles Allan. „Kui selliseid lugusid kuulen, siis on ikka tunne, et peab jälle tegema. Laagri korraldamise kõige suurem mure ja vaev on see, kuidas vaimulikku kava luua ja läbi viia. Pole raske teha midagi põnevat – lõket ja vibu ja ujuda ja saunas käia –, aga kuidas poistele ka midagi õpetlikku anda…“ mõtiskles Allan ja lisas, et tänavu tehti esimest korda hommikused piiblitunnid adventkoguduse lasteprogrammi Godly Play metoodika järgi, et need oleksid võimalikult interaktiivsed.

Allan väljendas tänu Taevaisale ja sponsoritele, tänu kellele see laager on võimalik. „On inimesi, kellele see, et poistega eraldi tegeletakse, on hingelähedane ja nad toetavad meie laagrit ikka igal aastal.“

Guido Danieli tehtud pildid laagrist leiab fotogaleriist.

Jaga Facebookis
Vaata lisaks
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat