Mosambiik: Enam kui 400 täiskasvanut õpivad lugema ja kirjutama

Avaldatud 2.11.2008, autor Adventist News Network

Sajad varemalt kirjaoskamatud Mosambiigi täiskasvanud loevad ja kirjutavad olles lõpetanud eelmisel nädalal esimese taseme nelja osalisest haridusprogrammist. Programm viiakse läbi 22-s kirikus, mille on ehitanud Adventkiriku poolt juhitud mittetulunduslik organisatsioon Maranatha Volunteers International. Programmi läbinutel on võimalus jätkata oma haridusteed keskkooli tasandil.

Mosambiigi kirjaoskuse tase on umbes 50%. Neli naist viies ja üks mees kolmest ei oska lugeda. Haridusprogrammi klasse juhendavad koolitatud instruktorid, kelledest paljud on ka kohalike adventkoguduste liikmed.

Esimese tasandi lõpetamise tseremoonial tervitas Mosambiigi haridustöö juht Antonio Muianga püüdeid lugemisoskust suurendada.

”Kui me allkirjastasime eelmisel aastal memorandumi seitsmenda päeva adventistide kogudusega, me teadsime, et nad teevad imesid,” ütles Muianga. „Täna võime olla tunnistajaks seitsmenda päeva adventisitide koguduse potentsiaalile ja me julgustame teisi kirikuid seda eeskuju järgima.”

Mosambiigi esileedi Maria da Luz Dai Guebuza saatis oma läkituse. „Me tahame tänada seitsmenda päeva adventistide kogudust, kes läbi Maranatha inimeste aitavad kaasa meie riigi kasvule võideldes teadmatuse ja vaesusega,” ütles Guebuza. „Me töötame selles programmis käsikäes.”

Programmis rahastavad osaliselt Mosambiigi valitsus ja osaliselt adventkoguduse humanitaarteenistus Hope for Humanity.

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat