Moldova kohalik evangelismialgatus sai järsku üleilmse mõju

Avaldatud 12.4.2021, allikas Adventist Review

Veebruari viimane nädal oli Moldovas asuva Dezghingea küla adventkoguduse elus eriline. Vaatamata pandeemiast tingitud piirangutele selles piirkonnas sai kogudus tänu tehnoloogiale korraldada evangeelse seminari, mis kandus kiiresti paljudesse teistesse riikidesse ja linnadesse.

Igal seminaripäeval tulid inimesed piirangureeglitest kinni pidades kohalikku saali, kus esitleti programmi, milles olid kaasatud täiskasvanud, noored ja ka lapsed. Otsus teha seminarist otseülekanne tipnes ootamatute tulemustega, ütlesid kohalikud kogudusejuhid – seminar levis kogu maailmas.

„Dezhingea on küla Gagauzi piirkonnas, aga gagauzlasi on kogu maailmas,“ ütles kohalik kogudusejuht. „Kui nad meie seminarist teada said, hakkasid nad otseülekandeid vaatama.“

Gagauza on piirkond Lõuna-Moldovas ja Edela-Ukrainas. Enamik gagauzlastest on õigeusklikud kristlased. Gagauzlasi on ka Bulgaarias, Kreekas, Rumeenias ja teistes riikides. Gagauzi piirkonna elanikkond on 250 000 inimest.

Seminari jälgiti nii lisaks Moldovale Türgis, Inglismaal, Venemaal, Rootsis ja Ameerika Ühendriikides. Seminari peakõneleja oli adventkoguduse pastor Roman Kisakov.

Kisakov tutvustas vaatajatele Pühakirja aluspõhimõtteid. Esialgu oli juttu vaimsest tervisest, näiteks hirmust, depressioonist ja pereõnnest. Teine pool seminarist oli pühendatud Piibli õpetustele.

Muusikaga teenisid erinevad kooslused. Korraldajate sõnul said nad sadu eestpalvesoove. Maria-nimeline naine kirjutas: „Ma kuulasin seminari igal õhtul ja see, mida ma kuulsin, muutis mu elu. Nüüd mõtlen tõsiselt sellele, et pühendan oma elu Jumalale.

Seminarinädal lõppes ristimisega ning paljud valmistuvad veel ristimiseks.

„Me palvetame nende pärast, kes kuulsid tõe sõnumit, ja usume, et seeme idaneb ja peagi tuleb veelgi rohkema viljaga lõikus,“ ütlesid korraldajad.

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat