Valgas vahetati kirikuaknaid

Avaldatud 28.4.2021

2019. aasta mais ja 2020. aasta juunis koguti seitsmenda päeva adventistide koguduste Eesti liidu ehitusfondi üle-eestilisi annetusi Valga kogudusemaja akende vahetamiseks. Nüüd, 2021. aasta kevadel, kui kogudus saab taas koos käima hakata, saab Valga kogudus kokku uute akendega kogudusehoones.  

Valga koguduse pastori David Nõmmiku sõnul said aknad tellitud juba möödunud aasta lõpus, kuid siis tuli külm peale ja kui kirikud märtsi alguses koroona pärast kinni pandi, oli see väga hea aeg töödega alustamiseks. „See aeg oli meile väga hea. Akende vahetus kestis kolm nädalat, pühapäevad kaasa arvatud, ainult hingamispäev oli vaba,“ rääkis David. Tööde hulka kuulus vanade akende eemaldamine – see töö osutus Davidi sõnul keerulisemaks ja aeganõudvamaks, kui esialgu plaanitud. „Nüüd on aknad vahetatud ja viimistlus on ka tehtud. Jäänud on veel koristustööd. Suur koristus on juba tehtud, aga veel on vaja pesta ja mõned asjad,“ ütles David.

Akende vahetamisega tegeles sama ettevõte, kust aknad said tellitud. „Kaks meest olid vahetamas ja kui tehti viimistlustöid, palgati veel kaks inimest. Olin ise kogu aeg juures ja aitasin,“ rääkis David ja lisas, et kuna vanadel akendel olid topeltraamid, oli neid keeruline välja võtta ja kõigi akende siseviimistlus tuli uuesti teha, osaliselt pidi kivi ja betooni eraldama perforaatoriga. „Vahetati kogu maja aknad, kokku 27 akent, nii et suur asi on tehtud.“

David väljendab tänu kõigile, kes on Valga kogudusele nende ehitusfondi annetuste või muul moel annetanud. „See oli tõesti suur ja mahukas töö ja nõudis rahalist süsti. Suured tänud igaühele!“ Kogudus omalt poolt pani annetustelt saadud rahale juurde 1300 eurot, mille eest tasuti akende välisplekid ja liistud ja osa töökuludest.

Järgmiste tööde kohta kogudusehoone juures sõnas David, et kelder on vaja viia kooskõlla ohutusreeglitega, aga seda saab kogudus vaikselt oma jõududega teha.

Koguduste liidu järgmine annetus ehitusfondi on 12. juunil. 

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat