Homme algab esimene omataoline virtuaalne laager

Avaldatud 18.5.2021, allikas Adventist Review

19. mail algab sündmus, mille eesmärk on tuua kokku seitsmenda päeva adventistid kogu maailmas. Tegu on adventkoguduse virtuaalse laagriga, mis on esimene omataoline ja kus korraldajate sõnul saab osaleda tuhandeid inimesi, kes soovivad koos Jumalat ülistada, õppida ja inspiratsiooni saada.

Laager toimub 19.–23. maini, sel näidatakse kuuel teemal sadu esitlusi, peetakse seminare ja töötubasid: jüngerlus, haridus, terviseteenistus, meediatöö, misjonitöö ja teoloogia. Laagris on ka ümarlauavestlused kogudusejuhtidega, haridusjuhtide ja õpetajatega ning näitus, kus adventkoguduse organisatsioonid jagavad infot oma tegemiste kohta.

„Me ootame sellele sündmusele umbes 100 000 osalejat,“ ütles ürituse üks korraldajaid Tim Aka. „Inimesed on end kirja pannud kogu maailmas.“ Aka sõnas, et esmaspäevase seisuga oli registreerunud 75 000 osalejat, kõige rohkem inimesi on USAst, Keeniast, Filipiinidelt, Zambiast ja Nigeeriast. Väga palju on registreerunute seas noori. „Umbes 28% registreerunutest on vanuses 18–34 aastat ning 24% on 35–49-aastased.“

Praeguste plaanide järgi on kavas üle 400 seminari ja 114 näituse. Näituste seas on ka peakonverentsi tööharud, koguduse 13 divisjoni, adventkoguduse ülikoolid ja terviseasutused, kirjastused ja meediateenistused.

Näitustel on „interaktiivsed messiboksid, kust saab palju teavet selle tööharu kohta, see aitab koolitada inimesi evangeeliumitööle, materjale saab alla laadida“, sõnas Aka. Ta lisas, et külastajatele näidatakse esitlusi nii video kui ka videokõne kaudu. „On ka toredaid tegevusi, näiteks uue mängu „Heroes 2" koos mängimine.“

Laagris on 13 kõnelejat kogu maailmast, nende hulka kuuluvad evangelist Mark Finley, Jill Morikone, Barry Black ja teised. „Meil on väga palju õppinud teolooge, kogenud terviseasjatundjaid, haridusjuhte ja evangeliste,“ rääkis Aka.

See üleilmne laager vältab ööpäevaringselt, teenindades peamiselt kolme piirkonda: Aasia ja Vaikse ookeani piirkond, Euro-Aafrika piirkond ja Põhja- ning Lõuna-Ameerika. Enamus programmi on ingliskeelne.

Virtuaalne laager on tasuta ja kõik on teretulnud osalema ja korraldajad kutsuvad üles end huvitavale sündmusele registreerima. „Meie eesmärk on tuua üleilmne kogudus kokku õppima, palvetama, üksteist julgustama, valmistuma misjonitööks, mis meil ees seisab,“ ütles Aka. „Meie teema on „Mina lähen“, mis on kummardus üleilmse koguduse misjonistrateegiale ja mille eesmärk on võimestada iga adventisti minema misjonitööle. Me loodame, et saame aidata inspireerida ja varustada, et kõik meie koguduse liikmed selle kutse vastu võtaksid.“

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat