3000 vabatahtlikku aitasid Tšehhi abivajajaid

Avaldatud 20.5.2021, allikas Adventist Review

Adventkoguduse arengu- ja katastroofiabi organisatsiooni ADRA eesmärk aidata inimesi, nii et kõik võiksid elada Jumala plaani järgi, sai 2020. aastal Tšehhis proovile pandud. Sel keerulisel aastal tulid ADRA Tšehhi töötajad abivajajate abistamisega toime.

„Me oleme väga tänulikud oma annetajatele, sponsoritele ja inimestele, kes on meid sel keerulisel 2020. aastal erinevatel viisidel aidanud,“ ütles ADRA Tšehhi juhataja Radomír Špinka. „Nad on võimaldanud meil abistada kümneid tuhandeid inimesi kogu maailmas, kus on vajatud abi sõdade, looduskatastroofide või muude kriisiolukordade tõttu. Kõige suurem ülesanne on olnud korraldada abi COVID-19 pandeemias.“

ADRA Tšehhi haru kaasab üle 3000 vabatahtliku, kes käivad erinevates tervise- ja sotsiaalasutustes, et abivajajatele abi osutada. Nad külastavad eakaid ja haigeid haiglates ning lapsi lastekodudes. Kogu riigis tegutseb 15 vabatahtlike keskust.

Pandeemia alguses oli peamine ülesanne jagada isikukaitsevahendeid ning osta ja viia kohale toitu inimestele, kes seda ise teha ei saanud, näiteks eakatele ja kroonilistele haigetele. Esimese paari pandeemiakuu jooksul viidi kohale üle 2000 toidukoti ning jagati üle 40 000 näomaski.

Pandeemia teise laine ajal selgus, et suurim probleem on töötajaskonna puudus terviseasutustes. Vabatahtlikud käisid hooldajaid abistamas nii köögis, pesumajades kui ja rehabilitatsiooniosakondades. ADRA koolitas välja ka sada uut vabatahtlikku. Koostööd tehti ka teiste heategevusorganisatsioonidega, nagu Caritas, Diakonie ja Punane Rist.

Lisaks abistamisele on ADRA eesmärk koolitada ja harida uusi vabatahtlikke. „Me keskendume sellistele teemadele nagu psühholoogiline esmaabi, telefonitugi, andmete kogumine,“ rääkis Špinka.

„Aasta 2020 oli meile keeruline aasta, kuna oli pandeemia, aga oli ka mitu kohalikku kriisiolukorda, milles pidime abi osutama,“ ütles Špinka. „Me oleme Jumalale väga tänulikud, aga ka oma toetajatele, töötajatele ja kogudusejuhtidele nende pühendumise ning tahtlikkuse eest teenida ning levitada isetu abistamise vaimsust nii headel kui ka kehvadel aegadel.“

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat