Kariibi mere saartel liitus kogudusega üle 2300 inimese

Avaldatud 8.6.2021, allikas Adventist Review

Kariibi unioonis liitus pärast neljanädalast evangeelset internetiseminari seitsmenda päeva adventistide kogudusega üle 2300 inimese.

Virtuaalsel seminaril osales igal õhtul tuhanded vaatajaid ja see seminar lõppes ajaloo suurima ristitute arvuga selles piirkonnas.

„See internetikampaania tõi meie uniooni kokku sellisel moel, mida me pole varem kogenud,“ ütles Claudius Morgan, evangelismijuht Kariibi unioonis. Ta ütles, et kui varem on pastorid keskendunud ühele saarele ja teistel saartel on evangeelse seminari ajal oma jõupingutustega toime tuldud, siis praegu koondati kõik jõupingutused Barbadose saarele, kust kogu seminari kanti üle ka teistes paikades.

Seminar toimus viiel päeval nädalas, igal õhtul oli kavas ühe tunni pikkune programm, kus oli muusikat, palvetamist, piibliteemasid: Jumala vägevus, hingamispäev, kristlik eluviis, prohvetlikult kuulutamise vaimuand, ristimine, jüngerlus ja teised. Igal õhtul vaatas programmi üle 25 000 inimese, hingamispäeval oli üle 50 000 vaataja.

„Me oleme näinud, kuidas paljud inimesed on andnud oma elu vaid loetud nädalate kestel Issandale,“ sõnas Morgan. „Me täname selle eest Issandat.“ Praegu on uniooni kümnes koguduste liidus ristitud 2314 inimest, paljud on veel ristimise järjekorras.

„Üks, kes oma elu Jumalale andis, oli arst,“ ütles Morgan. „St Lucia kuulus kriketimängija ja tema pere ristiti.“

Seminari viisid läbi 32 pastorit, viis interni, 13 koguduse töötajat ja tööharu juhti, kes on varemgi evangelismi valdkonnas koostööd teinud. Strateegiate hulka kuulus varem salvestatud jutluste kasutamine koguduses, kus sel perioodil pastorit ei olnud, samuti olid töös palvemeeskonnad. Regulaarselt saadi kokku, et sõnastada arusaamu, anda tagasisidet ja lahendada probleeme.

„Kõigi nende raskuste keskel, mille pandeemia on kaasa toonud, nägime rohkem koostööd, pühendumist ja kaasatust,“ sõnas Morgan. Nüüd mõeldakse järgmise aasta evangeelse seminari peale. Cariibi unioonis on tavaks korraldada üks evangeelne seminar igal aastal.

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat