Evangelism ilma interneti, elektri ja veeta – pandeemia ajal

Avaldatud 21.6.2021, allikas Adventist Review

Filipiinide noorteprojekt Noorte Hääl (Voice of Youth, VOY) sai alguse sellest, kui rühm noori tegid möödunud aasta detsembris kahes külas evangeelset eeltööd.

Selles loos saab ilmsiks Jumala muutev vägi – nii nende noorte inimeste elus, kes programmis osalesid, kui ka nende elus, kes Jeesuse oma Päästjaks vastu võtsid.

Algatuse taga on Lõuna-Aasia ja Vaikse ookeani divisjoni noorteosakond, mille juht on Ron Genebago, ning Põhja-Filipiinide uniooni noorteosakond, mille juht on David Morado.

Tänu nende noorte inimeste vaprusele ja kirele ning pühendumusele on meeskonna töö olnud imeline ja tunnistuseks armastusest ning armust. VOY töötas kohalike koguduste abil ja toel. Noored jagasid Jumala Sõna märtsi lõpust kuni aprilli keskpaigani. Meeskond seisis silmitsi keeruliste oludega, mida polnud varem kogenud: külades polnud internetti ega vett ning nad pidid oma tööd korraldama väga rangete valitsuse pandeemiaaegsete nõudmiste raames.

„Ma olen väga tänulik, et saan olla VOY meeskonna liige, et olen saanud kasutada Jumalast antud talente Jumala armastusest rääkimiseks,“ ütles Mart Louie Martizano. „Kui me nägime, et VOY programmi raames ristiti 21 inimest, oli see väga põnev ja tekitas hea tunde,“ ütles kogudusterajaja Orland Caliso. „Seda pole minu elus varel juhtunud ja see on suur rõõm. Olen väga rõõmus, et saan olla selle energilise VOY meeskonna liige.“

Ent lugu ei lõpe siin. Ühe küla juht ja kogu tema pere võttis Jeesuse ristimise teel vastu. Pärast ristimist ei suutnud küla juht Mauro “Mayor” Lopez end tagasi hoida ning soovis jagada head sõnumit terve hõimuga. Ta palus, et VOY meeskond tuleks ka tema külla tööle.

„Ma tahan igal pool, kuhu ma lähen, kuulutada seda tõde, mille ma praegu vastu võtan. Ma tahan seda jagada oma sugulaste ja oma hõimuga, rääkida neile Jumala armastusest,“ ütles Lopez. „Enne on olnud teisi usugruppe, kes on püüdnud meid veenda, aga ma ei kuulnud neilt piibellikke tõdesid ja nende tööl ei olnud sellist mõju nagu VOY-l.“

VOY plaanis kevadel kohe ka järgmist evangeelset seminari, kuid seekord osalesid ka kohaliku küla poisid, kes siiani olid paistnud silma oma murettekitava käitumise poolest. Ent nüüd on Piibli tõde nende südant pehmendanud ja osa neist tulid ristimisele. Kui nad said teada, et seminar tuleb nende kodukülla, olid nad elevil.

Maikuus toimunud seminaril hakkas küla poiste vaprus ja kirg Piibli suhtes silma. Nad külastasid inimesi, kutsusid lapsi ja täiskasvanuid seminarile ning osalesid aktiivselt palvetamises, laulmises ja tunnistamises.

Selle seminari ajal liitus Jumala kuningriigiga ristimise teel 21 inimest. Kuigi ilmateade ennustas tugevat vihmasadu, õnnistas Jumal heade tingimustega. „Ma olen väga õnnelik, kuna mu vanem vend ja kogu tema pere on nüüd ristitud,“ sõnas üks noormees.

Kohalik kogudusejuht Fernan Vicmudo väljendas rõõmu selle üle, et kohalikud noored evangeeliumitöös osalesid. „Meil on au ja eesõigus jätkata nende toetamist. Me palvetame, et VOY programmiga liituks veel palju noori.“

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat