Kohalik kogudus võitleb vägivallaga

Avaldatud 28.6.2021, allikas Adventist Review

USAs Michigani osariigis Benton Harbori linnas oli eelmisel suvel tulistamine, milles hukkus 19-aastane noormees; sealse adventkoguduse pastor Taurus Montgomery teadis, et kogudus ei saa jääda kõrvaltvaatajaks.

Selle aasta juuni teisel nädalavahetusel korraldas kogudus pereürituse pealkirjaga „Lõppmäng“, mille eesmärk oli pakkuda Benton Harbori elanikele positiivset ja rahumeelset suvelõõgastust.

„Selle asemel et istuda ja noorte üle kaevelda, otsustasime midagi teha,“ ütles Montgomery, kes on selle majanduslanguse ohvriks langenud piirkonna koguduse pastor olnud pea üheksa aastat. „Peab tegema midagi, mis annab noortele võimaluse veeta suvevaheaeg ilma vägivallata, mis ühendab kogukonda ja siinseid juhte, kelle eesmärk on noori abistada, levitada armastust ja lootust kogu linnas.“

4-päevane korvpalli- ja usuüritus koosnes eri komponentidest: korvpalliturniir, näituseboksid, kogukonna teenimine, talendisõu ja muud. Üritusel osales üle 20 organisatsiooni, noortele jagati rahatarkust, heaoluteadmisi ja muid töötube.

Igal õhtul etendati lugu noormehest, kes veedab suvepuhkust – tal on talendid ja võimed, kuid ta elab keerulises keskkonnas.

Korvpallimeeskonnad võistlesid 1000dollarilise võidusumma peale ja neil oli võimalus annetada 2500 dollarit nende valitud heategevuseks.

Koguduseliikmed käisid poodides ja bensiinijaamades ning kogukonda õnnistati tasuta toidukaupade, tasuda bensiini, tasuta juukselõikuste ning muidugi tasuta palvetega.

Ürituse korraldamisel osales üle 100 vabatahtliku. Üks neist, Shannon Trecartin, sõnas, et oli ilmne, et Jumal valis teatud oskustega inimesed, nii et seda ettevõtmist saadaks edu. „Sellele lisaks elustas „Lõppmäng“ minu suhet Jumalaga. See tuletas mulle meelde elevust, mis saabub sinu ellu siis, kui pühendad oma aja ja anded Jumalale ja Tema laste õnnistamisele.“

Üks korvpallimängijaid otsustas järgida Jeesust. Ta oli ka enne pandeemiat Harbori koguduses käinud ning väljendas nüüd rõõmu, et kogudus taas kogukonna poole pöördus. Linna kohalik sotsiaalmeedia-influencer ütles, et talle avaldas muljet ürituse professionaalne korraldus, ta kirjutas oma seinal: „Aitäh, Taurus Montgomery ja teised toetajad, kogukonna toetamise eest ja nende imeliste tegevuste eest, mis muudavad meie kogukonna paremaks elupaigaks. Näitused, korvpalliturniir, ülistusmeeskond ja näidendid – need kõik olid Benton Harborile õnnistuseks. Kuid enim liigutas mind üks noor mees, kes soovib teistsugust, paremat elu, kes soovib, et ta saaks päästetud. Aitäh, Jeesus!“

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat