Suri Trans-Euroopa divisjoni endine rajaleidjate juht Peter-Bo Bohsen

Avaldatud 15.7.2021, allikas TEDNews

Teatame suure kurbusega, et 50-aastaselt on läinud puhkama Peter-Bo Bohsen. Pärast kuudepikkust vaeva südamehaigusega läks Peter-Bo vaikselt ja rahus puhkama neljapäeval, 8. juulil.

Bohsen andis väga suure panuse Trans-Euroopa divisjoni (TED) rajaleidjate töösse, olles aastal 2015–2020 selle tööharu juht.  Ta oli uuendaja, kes inspireeris ja motiveeris paljusid rajaleidjate juhte kogu divisjonis. Tema külastused divisjoni erinevatesse riikidesse olid alati väga hinnas.

„Peter-Bo valiti rajaleidjate juhiks tänu tema asjatundlikkusele, kogemustele, loovusele ja energiale,“ meenutas TEDi president Raafat Kamal. „Ta ei vedanud kunagi alt ja oli tugev uute juhtide koolitaja, laagrite korraldaja ning Master Guide’ide juhendaja.“ Oma tööperioodi jooksul oli Bohseni töö väga oluline, et alustada rajaleidmisega neljas uues riigis, samuti korraldati tema juhtimisel suurim TEDi camporee.

Enne divisjoni tulemist töötas Bohsen Taani uniooni rajaleidjate juhina (2001–2016). Ta töötas seal välja tugeva rajaleidmise programmi, milles osalejate arv kasvas pidevalt nii kohalikul tasandil kui ka üleriigilistes suvelaagrites. Taani uniooni president Thomas Müller sõnas: „Peter-Bol oli kogu aeg kümme uut plaani ja hullumeelset ideed, mida ta oma peas keerutas. Ta oli väga loova vaimuga ja teda jäädakse meenutama tema uuendusmeelsete programmide ning matkade järgi.“

„Mul on palju mõtteid ja ma töötan nende elluviimise nimel,“ ütles Bohsen TEDi kommunikatsioonijuhile Victor Hulbertile 2016. aastal antud intervjuus „Minu mõte on, et kui ma jagan oma ideid teistega, siis need muutuvad veel paremaks. Kui me teeme rajaleidmise põnevamaks, siis saame rajaleidmisse rohkem noori, loodetavasti tuues nad niiviisi lähemale Jumalale.“

Rajaleidmine võib olla Bohseni suurim pärand, kuid ta oli ka väga suur ADRA toetaja. Erialalt puusepp ja arhitekt, töötas ta kaks aastast ADRA Tansaania projektijuhina (1996–1998). Tema töö oli renoveerida kaks koolihoonet ja leida uusi ehitusviise. Pärast seda osales ta vabatahtlikuna Keenia, Tansaania, Lõuna-Sudaani ja Nicaragua projektides.

Bohsenile meeldis olla inimestega ja tal oli kogu aeg varuks mõni põnev lugu, sageli olid need seotud tema ettevõtmistega ADRAs.
Bohsen armastas loodust, seega peetakse ka tema ärasaatmine 19. juulil vabas õhus.

Avaldame kaastunnet Bohseni abikaasale Birgittele ja tema pojale Liamile. Meid lohutab teadmine, et Peter-Bo on puhkamas, ja meil on kindel lootus, et meie Päästja Jeesuse Kristuse aulisel ilmumisel tõuseb ta üles igavesele elule.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat