Saksamaal käivitus taas projekt, milles lapsed abistavad lapsi

Avaldatud 29.9.2021, allikas Adventist Review

Paljudes kohtades tähistati 20. septembril rahvusvahelist lastepäeva, teiste seas ka adventkoguduse arengu- ja katastroofiabiorganisatsiooni ADRA Saksamaa haru, mis käivitas selle päeva puhul projekti, mille raames lapsed abistavad lapsi. See tähendab pakkide kogumist ja seejärel laiali jagamist kogu Saksamaal.  

Saksamaa lapsed ja nende vanemad ning vanavanemad on juba 20 aastat kogunud jõulupakke Ida- ja Kagu-Euroopa lastele. ADRA on toetanud pakkide komplekteerimist mänguasjade, kunstitarvete, riiete, õpikute ja sageli ka isiklike jõulukaartidega.

Projekti kaudu, milles lapsed abistavad lapsi, on ADRA aidanud Saksamaa lastes tekitada kaastunnet oma eakaaslaste vastu mujal maailmas. Tänavu kogutakse pakke Serbia lastele. „Alates 2000. aastast oleme naeratuse toonud 678 026 lapse näole,“ seisab ADRA pressiteates.

Lastepäeva peetakse enam kui 145 riigis ja sel päeval pööratakse tavalisest rohkem tähelepanud laste vajadustele. Selle päeva eesmärk on kasvatada teadlikkust selliste teemade osas nagu lastekaitse ja laste õigused.

Rahvusvaheliselt ei ole ühte kindlat kuupäeva, mil lastepäeva tähistatakse. Enam kui 40 riigis, näiteks Hiinas ja Ida-Euroopa riikides tähistatakse lastepäeva 1. juunil.

Lapsed osalesid kingipakkide tegemise projektis hüüdlause all „Jagamine teeb õnnelikuks“. Koos vanematega pandi kokku pakk, mille eesmärk oli tuua rõõmu teistele lastele. Selle algatusega on liitunud ka paljud koolid ja lasteaiad.

ADRA juhid sõnasid, et iga pakk peaks olema justkui sõnum ühele lapsele, mis ütleb: „Me mõtleme sinule ja soovime, et sa oleksid õnnelik. Me soovime sulle head ja saadame sulle paki, mis on täidetud ilusate kingitustega,“ ütlesid nad. „Me juhime tähelepanu teiste paikade laste vajadustele, õpetame lapsi jagama ning tegutsema. Me peame seda kõike väga oluliseks.“

ADRA Saksamaa haru sõnul saab abistamistöös osaleda igaüks. „Igaüks saab aidata,“ ütlesid ADRA esindajad. „Kõik saab alguse mõtteviisist, kuidas me teistest mõtleme ja kas soovime mõista, mida nad läbi elavad.“

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat