Uusaastatervitus 2022

Avaldatud 1.1.2022, autor Andres Ploompuu

Kallis lugeja! Uus aasta on taaskord alanud. Sel puhul soovin tsiteerida Ilmutusraamatus armsaks saanud lootusrikkaid sõnu: „Ja troonil istuja ütles: "Vaata, ma teen kõik uueks!" Tema ütles: "Kirjuta, sest need sõnad on ustavad ja tõelised!" (Ilm 21:5)

Ma teen kõik uueks! Need on sõnad, milles väljendub meie elamise mõte, tuleviku lootus. Uus algav aasta ei tundu sellises mõõtkavas midagi erilist olevat, sest ega aasta vahetumisega midagi ei muutu. Nii me arvame. Vähemalt mitte otseselt, märgatavalt. Elu läheb ikka samas rütmis edasi – kuigi jah, väikestviisi siiski taaskord suurema valguse suunas.

Kuid sooviksin rõhutada vahetuva aasta sümboolset väärtust, kui tulevase „uueks loodu“ ettekuulutust. Uus aasta kuulutab sümboolselt ette seda päeva, kus kõik saab uueks. Huvitav on see, et Jumal ei jää oma uueks loomise plaanis tagasi vaatama minevikku. Jumalale meeldib uus ja uut teha. Talle meeldib värske restart, algus. Ja see on äärmiselt oluline põhimõte meie kõigi jaoks, kes vaevleme pidevalt minevikus tehtud vigade ja ebaõnnestumiste kasvava koorma all, kandes need endaga kaasa ka uude aastasse.

Aga Jumal soovib meie mineviku halvad kogemused, valu ja ebaõnnetumised jätta minevikku ning alustada uuesti täiesti puhtalt lehelt. Minu jaoks on see kõnekas argument ka meie uut aastakäiku sama märgiliselt alustada. Ikka ja jälle meenuvad mulle ka Pauluse edasipürgivad ja innustavad sõnad: „…ühte aga ma ütlen: Ma unustan kõik, mis on taga, ja sirutun eesoleva poole…“ (Fl 3:13).

Läinud aasta on olnud kahtlemata keeruline, valulik, vastuoluline. Kuid ma südamest soovin, et möödunud aasta kogemised ja läbielamised ei jää meid uuel aastal kummitama, kandudes täie jõuga uude aastasse üle. Ei, unustagem kõik, mis on taga, ja astugem lapselikult ja looturikkalt uude aastasse, kui uude võimalusse teha paremini, olla paremini.

Kallis usurahvas, soovin teile lootusrikast ja Jumalast õnnistatud uut aastat! „Vaata, ma teen kõik uueks!“

Andres Ploompuu on seitsmenda päeva adventistide koguduste Eesti liidu esimees

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat