Divisjoni misjoniprojektis osaleb ka üks Eesti noor

Avaldatud 27.1.2022, allikas TEDNews

24. jaanuaril alustas grupp õpilasi Newboldi kolledžis teekonda programmis One Year in Mission and Service (üks aasta misjonitöös, OYIMS).

Misjoniõpilased jagasid oma lugu, miks nad selle programmiga liitusid ning kuidas Jumal on neid selle juurde juhatanud. Mia, kes pärit Eestist, kuulis programmist juhuslikus vestluses sõbraga, kes veenis teda alustama oma elus uut peatükki. Victoria Iirimaalt lõpetas parasjagu meditsiiniõe-õpinguid, kui selle võimaluse kohta kuulis. „Misjonitöö on alati minu südameasi olnud ja sel põhjusel õppisin ka õendust.“ Seejärel tegi ta selle sammu ning pani end programmi kirja, et „kasvada oma teel Jumalaga ning arendada oskusi ja kindlustunnet Jumal Sõna jagamisel“.

Victoria kutsus kaasa ka oma sõbra Mande, kes soovis oma ellu uut suunda ning „õppida, kuidas rääkida teistele Jumalast“. Sarnane kogemus on ka Ethanil Inglismaalt. Kui ta selle programmi kohta kuulus, ei suutnud ta seda endale hoida ning kutsus kaasa ka oma sõbra Douglasi. Linnea osales esimesel kokkusaamisel videokõne kaudu Rootsist. Õpilased olid täis põnevust ja elevust, kuna nad on uue ja põneva usu- ning misjoniseikluse lävel.

„OYIMS on programm, mille eesmärk on inspireerida ja varustada noori saama misjonäriks,“ sõnas Trans-Euroopa divisjoni noortejuht Dejan Stojković. Kolm kuud õpivad selle programmi õpilased nüüd Newboldis teooriaosa, seejärel suunduvad nad misjonipõllule õpitut praktiseerima. „Nad võivad teenida Serbias, Bosnias, Makedoonias või Albaanias, töötades ADRA projektides või ükskõik kus mujal Adventist Volunteer Service’i vahendusel.“

TED andis selle programmi elluviimiseks välja kümme stipendiumit, millega toetatakse 11–30-aastaseid noori kogu divisjonist. Stipendium katab kõik kulud, kaasa arvatud elamiskulud Newboldis. „Veel on aega selle stipendiumile kandideerida,“ sõnas Stojković, kes julgustab praeguseid ja tulevasi õpilasi „võtma see väljakutse vastu ning astuma välja oma tavapärasest elust ja võtma vastu võimalus luua uusi eluaegseid sõprussuhteid“.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat