Praegused divisjoni juhid kohtusid peatsete kogudusejuhtidega

Avaldatud 21.2.2022, allikas TEDNews

Kolmapäeval, 16. veebruaril said kokku Trans-Euroopa divisjoni (TED) juhid ja Newboldi kolledži teoloogiatudengid. Kokkusaamine oli osa TEDi koosolekutesarjast, mille eesmärk on pidada dialoogi ning tuua inimesi üksteisele lähemale.

Kokkusaamine oli mitteametlikus õhkkonnas ning tulevased pastorid rääkisid avatud vestluses kogudusest, oma tulevasest tööst ja kuidas nad on juba praegu osa koguduse tööst. Räägiti ka koguduseeluga seonduvatest muredest, kuid peamiselt täitis koosveedetud aega kirg misjonitöö vastu.

TEDi peasekretär Audrey Andersson rääkis meie divisjoni inimestest, territooriumist ja struktuurist. Ta vastas küsimustele, nagu: mis on Trans-Euroopa divisjon, missugused on selle territoriaalsed piirid ja missugune on selle roll unioonide, koguduste liitude ja misjonipõldude töös.

Kolmanda kursuse teoloogiatudeng, Ungarist pärit Erhard Konrad Szanto sõnas, et ta on siin teada saanud palju sellist, mida ta enne ei teadnud, ning et ta soovib TEDi töö kohta rohkem teada saada. Briti unioonist pärit kolmanda kursuse tudeng Stephen George hindas seda võimalust „divisjoni juhtidega juttu ajada“ ning märkis, et „vestlus oli avatud ja siiras“. Stephen ütles, et soovib võimalikult varsti pastorina tööle asuda.

Lawrence Ofei väljendas mõtet, et sellest dialoogist oli palju abi. „Ma sain koguduse organisatsioonilise töö kohta palju teada, sain teada finantside kohta ja tööharude tööst ja kuidas me saame praegu misjonitööd teha.“ Ta väljendas mõtet, et see uus lähenemine „annab talle paremad tööriisad, et teenida kohalikku kogudust ja kogukonda“.

Bulgaariast pärit tudeng Marieta Dimitrova nentis, et see kogemus oli huvitav, kuna „me saime võimaluse kohtuda kogudusejuhtidega – isiklikult ja vahetult. Nad on samasugused inimesed nagu meie ja on hea seda meelde tuletada.“

Koos tudengitega osales sellel kokkusaamisel pastoraalõpingute juht dr Stephen Currow. „Ma hindan väga seda võimalust, mille tudengid said – õppida rohkem meie koguduse organisatsiooni kohta ja kuidas see toetab kohalikke kogudusi.“

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat