Digievangelism kui võimalus misjonitööks Hiinas ja mujal

Avaldatud 22.2.2022, allikas Adventist News Network

Hiina rahvaarv kasvab pidevalt ning hiinlased kolivad ka teistesse riikidesse kogu maailmas. Viimaste uurimuste järgi asub neli riiki kümnest, kus on kõige suurem hiinlaste osakaal, Lõuna-Aasia ja Vaikse ookeani piirkonnas (SSD). See annab palju võimalusi hiina rahvusest inimeste teenimiseks. Indoneesias elab 11 miljonit hiinlast, Taimaal 7 miljonit, Malaisias 6,72 miljonit ja Singapuris 3 miljonit.

SSD uskudevahelise tööharu juht Samuel Wang väljendas rõõmu selle eesõiguse üle, et on võimalik jõuda kaashiinlasteni teistes riikides peale Hiina.

„Hiinlased on uhked oma ajaloo ja pärandi üle, samas on ka hiina rahvas avatud uutele traditsioonidele ning enda algupärandist liigutakse järjest kaugemale. Algupärand aga on peamiselt suuline pärimus ajast enne seda, kui Jumala Sõna kirja pandi,“ selgitas Wang, kui temalt küsiti, kuidas jõuda uue põlvkonna hiinlasteni. „Budism, kommertslik maailmavaade ja ilmalikkus ning paljud teisedki nüansid mõjutavad Hiinat. Paljud välismaal elavad hiinlased on loobunud oma emakeelest ja selle tulemusena on hiina identiteet muutunud ähmasemaks. Seega lisandub veel raskusi. Hiina päritolu inimesi peab uuesti harima nende kultuuri ja ajaloo ja pärandi osas, aga ka Piibli osas. Kuid hiinlased on avatud oma rahva pärandile ning selle kaudu on hõlpsam jõuda ka Piiblini,“ lisas Wang.

Wang sõnas, et digievangelism on vahend, mille Jumal on andnud sellele põlvkonnale, et murda maha müürid ja barjäärid nii kultuuris kui ka usus. See annab võimaluse jõuda lootusesõnumiga paljude inimesteni, kes on juba pikka aega tõde otsinud.

Jaanuari lõpus alustati Hiinas veebisisu loomisega – kümne päeva pärast oli sel juba 18 000 vaatamist. Enne seda on Wang olnud aktiivne digisisu looja, et pakkuda kaasmaalastele kristlikku sõnumit. Ka edaspidi on plaanis kasutada digivahendeid, et jõuda üle miljardi hiinlaseni kogu maailmas.

„Inimesi huvitab oma kultuuri ja ajaloo tundma õppimine, neid huvitab Jumala armastuse sügavam uurimine,“ ütles Wang. „Sellised sõnumid ja selline veebisisu annab hea võimaluse jõuda Jumala armastuse ja ilmutusega inimeste südameni. See aitab valmistada ette pinda, millel saaks kasvada evangeeliumi seemned.“

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat