Hiina uniooni meediakeskuse töö on väga edukas

Avaldatud 28.1.2016, allikas Adventist Review

Seitsmenda Päeva Adventistide koguduse raadiojaama toimetus seisis silmitsi dilemmaga. Pekingis Tiananmeni väljakul olid protestijad ja Hong Kongis asuva raadiojaama toimetus mõtles, kas mainida seda eetris või mitte.

„Me olime suure pinge all. Kas me peaksime oma kuulajaile ütlema, mis toimub?” ütles Billy Liu, meenutades 1989. aasta 4. juunit.

„Me palvetasime ja me otsustasime: ei, me kuulutame vaid evangeeliumi,” sõnas ta. „Jeesuse õpetus peegeldab Tema kuningriiki, mitte seda maailma. Me oleme siin, et viia täide kõrgemaid ülesandeid, mitte olla seotud maiste asjadega.”

See otsus osutus vaid paar aastat enne seda päeva rajatud Xi-Wangi raadiojaama jaoks õigeks. Teiste kristlike meediakanalite signaal oli häiritud. Adventraadio töötas tõrgeteta.

Hiina uniooni meediakeskus on hoidnud oma fookuse Jeesusel ja piibellikel põhimõtetel ning see on toonud keskusele õitsengu. Xi-Wang tähendab hiina keeles lootust. Meediakeskuse alla kuulub Xi-Wangi raadiojaam ning Hiina Hope TV.

Hiina Hope TV alustas ülekandeid 2011. aastal ning jõudis kohe 300 miljoni vaatajani. Mandariinikeelne raadiojaam on üks kuulatumaid raadiojaamu maailmas – päevas laaditakse alla 20 miljonit saadet.

„Me oleme rõõmsad, et hea sõnum Jeesusest jõuab nii paljude inimesteni,” ütles Hiina uniooni president Robert Folkenberg jr. „Kas te suudate veel mõelda mõnele teisele meediaplatvormile, kus saame kuulutada Jeesusest üle terve Hiina – meie sõnum jõuab otse nende arvutitesse, mobiiltelefonidesse, nii et inimesed saavad vabalt kuulata? Jumal on hea.”

Meediakeskuse suur töö on avaldanud muljet kogudusejuhtidele. Keskuses töötab vaid kolm tähiskohaga ja üks osalise tööajaga inimene. Peakonverentsi asepresident Ella Simmons sõnas pärast tuuri meediakeskuses, et nähtu on „muljetavaldav”.

„Nad jõuavad palju rohkemate inimesteni, kui oleksin osanud arvata,” ütles ta Adventist Review'le. „Alguses arvasin, et see on väike jaam, aga kui kuulsin nende kuulajatearvu, hämmastas see mind.”

Materjal, mida meediakeskuse raadio- ja telejaamas toodetakse, põhineb suures osas hiinakeelse Hope kanali tööl, mille peakorter on Ameerika Ühendriikides.

Kuigi keskus on väike – adventkoguduse suurim meediakeskus 300 töötajaga asub Brasiilias –, on selle potentsiaalne kuulajas- ning vaatajaskond tohutu.

Suurem osa Hiina kuulajaskonnast on kristlased, ent mitte adventkoguduse liikmed, ütles Liu. Hiina valitsuse andmeil on riigi 1,6 miljardist elanikust umbes 60 miljonit on kristlased. Adventkoguduse liikmeid on hinnanguliselt 410 000 ehk vähem kui 1% kogu kristlaskonnast.

Umbes kaks kuud pärast 1989. aasta otsust sai keskus kirja ühelt kuulajalt, kes väljendas tänulikkust, et raadio ikka veel töötab. „Me palvetasime raadiojaama pärast ja teie pärast, sest me vajame teid ja teie sõnumit.”

„See on omamoodi ime,” ütles Liu. „Jumal kaitseb meie väikest stuudiot ja tööd, mida me teeme.”

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat