Misjoniraamat 2022 on Clifford Goldsteini „Viimane lootus. Kolm sõnumit ärevale maailmale“

Avaldatud 4.5.2022

Hingamispäeval jõuab meie kogudustesse üleilmse adventkoguduse 2022. aasta misjoniraamat, milleks on Clifford Goldsteini „Viimane lootus. Kolm sõnumit ärevale maailmale“. Raamat süveneb kolme ingli kuulutuse südamikku ning arutleb inglite sõnumi väärtuse üle meie elus.

Raamatu teema on kolme ingli kuulutuse ja päästesõnum. Raamatu toimetaja Edna Tuvi rääkis, et autori eesmärgiks on olnud tutvustda kolme ingli kuulutust inimestele, kel ei ole kristlikku tausta. „Ta kirjutab kolme ingli kuulutusest lugude kaudu. Iga peatüki alguses on üks lugu ja sellest hakkab arenema mõte, kuidas see lugu on seotud vaimuliku teemaga,“ ütles Edna ja lisas, et lugemist on ka teadlikumale lugejale. „Autor arutleb usu üle – kuidas inimene saab päästetud, kuidas saab valida poole ja võtta vastu selle anni. Lisaks sellele näeb Goldstein paljudes kolme ingli kuulutuse tekstides Vana Testamendi paralleele.“

Kolme ingli sõnum, mis on kirjas Ilmutusraamatu 14:6–12, on adventkoguduse teoloogia keskmes – see annab lugejale pildi Jumala lunastusplaanist ja õnnistatud lootusest, mille Jumal on igale inimesele valmistanud.

„Kolme ingli kuulutus on adventistlik sõnum, kuid see on kogu maailmale. Me peame seda kõigile kuulutama. Inimesed küsivad, miks me siin oleme, miks on meie elus surm. Meil on neile küsimustele vastused. Just sel põhjusel sai see raamat kirjutatud – et inimestel oleks lootust,“ on selgitanud raamatu autor Clifford Goldstein.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat