Keila koguduse hoovikohvikus näidati kadunud poja lugu

Avaldatud 23.8.2022, autor Mia Mercedes Orgla

Keila adventkoguduses on tekkinud tore traditsioon tähistada augustikuu algust hoovikohvikuga. Keila hoovikohvikute päeva raames avame ka meie oma hoovi erinevate tegevustega igas vanuses külalistele. Kohvikust on saanud ka aasta suurim misjoniprojekt, kus me jagame kirjandust ning kutsume linnaelanikke tutvuma kirikumaja ja -eluga.

Selle aasta teema oli maailma maitsed. Meie hoovis sai proovida hernevalgust veganburgerit ja erinevaid muffineid – kõik toidud olid tasuta, sest soovisime hingamispäeval mitte raha küsida. Eelmistel aastatel käijad juba teadsid meie veganmenüüd ja ütlesid, et on ka eelmistel aastatel meie juures burgereid proovimas käinud.

Kõige suuremaks sihtgrupiks on Keila koguduse kohvikus alati olnud lapsed ja ka nüüdki toimusid lastele mitmed tegevused. Teha sai näomaalingut, meisterdada seepi või tuulelohet ning vaadata nukuteatri Talleke etendust. Selle aasta etendus rääkis tähendamissõna kadunud pojast, mis ei haaranud kaasa ainult lapsi, vaid pani mõtlema ka vanemaid.

Kohviku toimimisele aitasid kaasa ka Keila koguduse noored, kes aitasid juhendada meisterdamist, organiseerisid näomaalingud ja toimetasid leti taga. Esialgne õhtune kontsert jäi küll esinejate haigestumise tõttu ära, kuid kiire asendusena oli võimalik teha tervisemõõtmist ja mängida lauamänge. Kohvikutegijad ise arvasid, et hoolimata viltu läinud plaanidest nagu ärajäänud kontsert või liiga palav ilm, mis kohvikuliste voogu oluliselt pidurdas, oli tulemus siiski vaeva väärt ja kohvik populaarne. Saime kohtuda uute inimeste või nendega, kellega muidu tihti ei kohtu, ning rääkida Jeesusest.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat