Valgas toimunud suhteseminaril räägiti romantilise suhte loomisest ja hoidmisest

Avaldatud 15.9.2022, autor Merilin Peetson

9.–11. septembril toimus Valga kirikus seminar “Eesmärgiga suhted”, kus oma mõtteid ja nõuandeid jagas suhtenõustaja Cris Sequeira. Loengutes läbiti erinevaid teemasid, alustades sellest, kust leida õige inimene, lõpetades abielurikkumisest hoidumisega. Loengute vahel oli kõigil ühine võimalus võimelda ja palli mängida ning lauldes kiita Jumalat ja tänada palves. Pärast seminari avaldas Cris oma mõtteid, vastates paarile küsimusele.


Miks valisid suhtenõustamise enda karjääriks?

Täiskasvanuks kujunedes keerlesid minu elu suurimad raskused suhete ümber. Varem arvasin, et tegu on ainult minu ebaõnnega, kuid 2016. aastal mõistsin, et see mure kimbutab paljusid inimesi üle maailma. Sel ajal hakkasin internetis nõustama suhteprobleemidega inimesi. Seoses selle tööga olen kuulnud tuhandeid südantlõhestavaid lugusid. Isegi kui ma annaksin igast päevast kõik 24 tundi, ei suudaks ma iialgi kõiki aidata ega toetada. Katkised suhted on pandeemia, millest kõik on teadlikud, kuid millest keegi ei räägi. Isiklik kogemus ajendaski mind mures olevaid inimesi üles otsima ja neid juhatama, et nad teeksid paremaid otsuseid kui mina ning ei peaks läbi elama samu raskusi.

Mida sa nautisid seminari juures kõige rohkem?

Kohtumist paljude toredate noortega. Oma kogemuste jagamine neile oli mu unistuse täitumine.

Mis oli seminari eesmärk?

Minu eesmärgiks oli anda noortele näpunäiteid, kuidas oma suhetes teha õigeid valikuid. Erilist tähelepanu pöörasin romantilistele suhetele. Mitte millelgi muul peale õige abikaasa valiku pole niisugust potentsiaali osutuda kas õnnistuseks või needuseks kellegi elus. Loodan, et kõik said piisavalt kasulikke mõtteid.

Kui sa saaksid anda ainult kolm suhtenõuannet, mis need siis oleksid?

1. Kui pühendad oma elu Jumala tööle, viib Ta sind hämmastavatesse kohtadesse, kus saad teha vahvaid asju. Te ei oska isegi ette kujutada, kui lõbus saab teil olema! Selles seikluses juhatab Jumal teid ka teile mõeldud partneri juurde. Aga oma kaaslasega sa ei kohtu, kui lihtsalt istud ega tee midagi.

2. Iga kord, kui vaatate oma kallimat, esitage endale küsimus: "Kui palju see inimene sarnaneb Jeesusega?" Võtke selleks paar kuud. Seda tehes olge temaga suheldes viisakas, kuid mitte liiga sõbralik. Ja ärge muretsege: kui ta on see õige, ei lase Jumal tal teie eest põgeneda.

3. Kui teil on poiss-sõber või tüdruksõber, keskenduge tegevustele, mis aitavad teil üksteise isiksusi tundma õppida. Pidage meeles: teie kallim ei ole auto, seega ei ole "proovisõit" vajalik. Jätke füüsiline lähedus abielu jaoks. Mu naine ja mina võime öelda isiklikust kogemusest, et miski pole romantilisem ja põnevam, kui vaadata tagasi oma kurameerimise ajale ja meenutada kõike seda, mis meil oli, ning mitte tunda end süüdi millegi tegemises, mida Jumal heaks ei kiida. Kui Jumal lõi teid üksteise jaoks, näete pärast abiellumist, et füüsiline lähedus on suurepärane kogemus.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat