Serbia teismelised said Jumala teenimiseks kokku kunagises sõjaväebaasis

Avaldatud 27.9.2022, allikas TEDNews

2022. aasta suvi on lõppenud, kuid mitte ilma Kagu-Euroopa koguduste uniooni (SEEUC) iga-aastase teismeliste kokkusaamiseta! Reedest, 26. augustist kuni pühapäevani, 28. augustini kogunes 30 teismelist Bagremarasse, endisesse kommunistlikku sõjaväebaasi Serbias, et kasvada lähemale Jumalale ja arendada sõprussuhteid.

"Ma pidin oma nooruses nägema ja kogema kommunismi ning pean ütlema, et jumalateenistus endises kommunistlikus baasis oli midagi väga erilist," ütles Dejan Stojković, Trans-Euroopa divisjoni (TED) noortejuht. "Oli üsna üllatav teada saada, et garaaž, kus me jumalateenistust pidasime, oli koht, kus varem pargiti tanke," lisas ta.

Iga-aastane üritus Bagremaras sai alguse 2014. aastal Bačka Palanka koguduse korraldatud noortepäevana. Noortepäev osutus nii populaarseks, et pastorid Srećko ja Silvija Krstić nägid vajadust seda laiendada, et toetada teismelisi, kes ei saa endale lubada pikki suvelaagreid ja üritusi. Kuna kohalik kirikuhoone ei suutnud nii palju noori mahutada, valiti toimumiskohaks Punase Risti laagriplats Bagremaras [see tähendab akaatsiapuu metsa].

"Koha ümbruses võib ikka veel leida tankide ja muu rasketehnika jälgi. Kui see koht jäi kasutuseta, võttis Punane Rist selle üle. Pärast kasarmute ümberehitamist on see sobilik koht suurte rühmade ja suvelaagrite jaoks," ütles Lehel Nagy-Bata, kohalik noortejuht.

"Meie selle aasta peaesineja oli Dejan Stojković," lisas Nagy-Bata. Ta keskendus oma sõnumites sellele, et "oleme oma igapäevaelus valmis Jeesuse tagasitulekuks, teiseks tulemiseks ja kuidas me saame vahepeal kasutada seda, mille Jumal on meile andnud, et teenida teisi."

"Meil oli kolm päeva toredat aega koos vanade sõpradega, uute sõprade leidmist ja jumalateenistust nüüdseks tuttavas garaažis. Oli tõeline õnnistus olla osa sellest kohtumisest," lõpetas Nagy-Bata.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat