Misjonimeelsuse värskendamine - algas peakonverentsi aastakoosolek

Avaldatud 11.10.2022, allikas Adventist Review

“Kallid saadikud, meie peaeesmärk on innustada, koolitada ja esitada teile kutse teha tööd  viisil, mis viiks kolme ingli sõnumi kogu maailma.“ Nii alustas tänavust juhtimis- haridus- ja arengukonverentsi üleilmse adventkoguduse peakonverentsi (PK) peasekretär Erton Köhler. Selle konverentsiga avatakse koguduse PK aastakoosolek.

Aastakoosolekul, mis algas 6. oktoobril, saab kokku 340 saadikut ning see vältab nädal aega – kuulatakse aruandeid, arutatakse plaanide üle ning hääletatakse. Aastakoosolek on iga viie aasta järel toimuva PK töökoosoleku järel koguduse üks olulisemaid töökoosolekuid.

Kaks kolmandikku maailma rahvastikust – 69 rahvast, 5,3 miljardit inimest ja 3343 keelt ei ole veel meie sõnumit kuulnud. Sellisel häirival statistikal põhines Lähis-Ida ja Põhja-Aafrika uniooni (MENA) juhi Rick McEdwardi aruanne. Ta esitas kogudusejuhtidele ettepaneku proovida läbi oma pühendumine Ilmutusraamatus (14:6) esitatud kutsele minna iga rahva, rahvahõimu, keele ja inimeseni.

Nõukogu liikmed pühendusid uuesti kutsele jõuda erinevate kultuurideni, uskumusteni ja inimesteni – kogudusejuhid sõnasid, et sellele tuleb tõsiselt mõelda. Kaks keerulist olukorda, mille ees tänapäeva kogudus seisab, on ilmalikkus ja postkristlus. Need ideoloogiad muudavad meie ühiskonda ja maailma.

Globaalmisjoni üks juhte Kleber D. Goncalves sõnas, et 1,1 miljardit inimest ütleb, et nad on ateistid, postmodernistid või postkristlased ja praegu moodustab see inimrühm kolmandaks suurima „usugrupi“. Ta ütles, et kristlus on viimase 15 aasta jooksul igal aastal ühe protsendi võrra kasvanud ja samasuguse tempoga on kasvanud nende arv, kes määratlevad end mittereligioossena. „Noorem põlvkond, 16–25-aastased on kõige vähem religioossed, ütles Goncalves ja lisas: „Läänemaailmas ütleb üle poole noortest, et nad ei usu mingit religiooni.“

Mõeldes sellele, kuidas jõuda inimesteni meie enda kultuuriruumis, rääkis elustiilitreener ja raamatute autor Jaimie Eckert sellest, kui oluline on mõelda erineva kultuuri- ja usutaustaga inimesteni jõudmisele. Ta hoiatas, et me ei tohiks häbeneda adventistlikku sõnumit kogu selle täiuses. Ta ütles, et esiteks peaks „määratlema selle inimgrupi, kelleni soovitakse jõuda ja kelle suhtes usutakse, et see on ka võimalik“. Teiseks peaks „palvemeelselt uurima nende uskumusi ja vastuväiteid kristlusele“. Ja kolmandaks peaks „ehitama tervikliku lähenemise, mis sisaldab kogu evangeeliumi“.

Kogudusejuhid sõnasid, et tööpõld on lai, aga kui kogudusejuhid ja -liikmed ühendavad oma jõud Püha Vaimuga, saame suure misjonikäsu täitmisega, mille Jumal meile on usaldanud, edasi minna.

Konverentsi esimese osa lõppedes kutsus Erton Köhler osalejaid investeerima misjonitöösse palve, tegude ja finantsidega. Kogudusejuhte kutsuti üles pühenduma uuesti misjonitööle ja olema panustajad, mitte üksnes saajad ning olema Jumala kaastöölised Tema lõpuaja missioonis, kui nad lähevad usus välja ning ütlevad: „Mina lähen.“

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat