Tallinna III adventkogudus tähistas 90. aastapäeva

Avaldatud 31.10.2022

Hingamispäeval, 29. oktoobril tähistas Tallinna III kogudus 90. aastapäeva. Pidulik jumalateenistus algas seitsmenda päeva adventistide koguduste Eesti liidu esimehe Andres Ploompuu jutlusega. Andres rääkis unustamisest, ka oluliste valikute unustamisest, aluseks võttis ta kirjakoha 5. Moosese 4:9, 10, kus Mooses tegeleb peaasjalikult unustamise probleemiga. „Täna oleme siin tähistamas seda 90. aastapäeva, et me ei unustaks ja üks viis, kuidas saame mitte unustada, on neid lugusid edasi rääkida. Sellepärast mulle meeldib, et me tähistame olulisi verstaposte oma elus,“ rääkis Andres. „Meile on südamele pandud, et annaksime seda, mis on oluline, edasi lastele ja lastelastele. Kas sina oled oma Jumalaga kõndimise lugu rääkinud oma lastele, oma sõpradele, oma sugulastele? Või on see saladus?“

Koguduse pastor Aleksandr Tsugai ütles, et koguduses on tähtis iga liige, kuid sageli jääb suurem osa koormast pastorile, kes usaldab oma töös Jumalat. „Siin koguduses on teeninud paljud pastorid,“ ütles Aleksandr, juhatades sisse meenutuste blokki. Esimesena jagas oma mõtteid koguduse teenimise ajast Vitali Mirošnitšenko. „90 aastat on pikk aeg. 5. Moosese 4. peatükis on kirjas, et ära unusta, aga 8. peatükis on kirjas, et pea meeles kogu oma teekonda, mil Jumal on sind juhtinud,“ rääkis Vitali, viidates Andrese jutlusele ning kutsudes kuulajaid üles keskenduma oma mäletamistel sellele, kuidas Jumal on meid juhtinud ja ustav olnud.

Oma tervituse andis laulu teel üle ka Kompassi kogudus, kes tähistas tänavu septembris 4. sünnipäeva. „Õnnitleme Tallinna III kogudust juubeli puhul. Meil on meeldiv teiega siin olla ja soovime teile kasvu, Jumala armastust ning Püha Vaimu juhtimist, et Ta viiks kogudust edasi eluteel igaviku poole,“ ütles laulude eel Kompassi koguduse liige Ilja Mirošnitšenko.   

Tallinna koguduses on teeninud ka Ruslan Karlov: „Tallinna III kogudus on minu vaimulik kodu, aga ka esimene kogudus, kus sain pastoritöö kogemuse. See oli minu jaoks uskumatu – tundsin nii palju teie tuge ja seda, kuidas teie armastus Jumala vastu soojendas ka minu südant.“ Tema järel sai sõna rahvusvahelise kogudusegrupi juht Vadim Skrypiy, kes on teeninud ka III koguduse pastorina: „On hea meeles pidada, et me ei ole üksi, täna on siin ka palju külalisi – mulle tundub, et isegi rohkem kui koguduse liikmeid. Siin meie kõrval on Tallinna I kogudus ja III kogudus – nii on meeldiv olla, see annab tunnetuse, et me oleme kogudus, aga me oleme üks oks suurel puul, mis ulatub kogu maailma. See on hea tunne.“ Vadim jätkas piiblisalmiga sellest, et kui oks jääb puusse, siis ta kannab palju vilja.

Naaberriigi Läti tervitused andis edasi Riia vene koguduse esindaja Fjodor Kalnõnõš, ta rääkis Jumala armastusest, mida meile kõigile jagatakse. „Me armusime kunagi Kristusesse ja oleme siin nüüd koos.“ Naaberkogudust esindas Olavi Laur, Tallinna I koguduse pastor, kes ütles mikrofoni ette astudes, et ta ei olegi varem vene koguduse jumalateenistusel osalenud. „Me oleme teineteisele väga lähedased nagu õnnelikud abikaasad. Samas ma ei mäleta, et vene ja eesti kogudus oleksid midagi koos teinud. Ehituse ajal, kui ehitasime allsaali, töötasime koos ja sõime koos, see oli väga tore. Kui meil on midagi vaja, te alati aitate meid. Aitäh nende heade suhete eest!“

Pärast jutluse ja tervitustega täietud jumalateenistust ning pausi aastapäeva tähistamine jätkus, muusikaga teenisid Tallinna III koguduse muusikud, aga ka külalised. Samuti jätkusid tervitused. Valgus elavad ukrainlased esitasid muusikat ka omalt poolt ning tõid tervitusi ka Ukraina koguduselt.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat