Kompassi kogudus tähistas 4. aastapäeva

Avaldatud 21.9.2022

Hingamispäeval, 17. septembril tähistas Kompassi kogudus 4. aastapäeva. Kogudusevanem Meeri Pajula sõnas, et seekordne sünnipäev, nagu Kompassis aastapäevi nimetatakse, oli mõnus ja kodune.

Koguduse sünnipäeva meeleoluka osa moodustas tagasivaade neljandale tegevusaastale. „Vaatasime natuke tagasi oma möödunud aastale, vaatasime videomeenutusi ja rääkisime möödunud aasta misjoniprojektidest ja ettevõtmistest,“ ütles Meeri. Kompassi neljanda tegevusaasta peamisi ettevõtmisi oli kolm: koguduse suvelaager, oskusgrupid ja vabaõhu kinoõhtu. „Koguduse laager pakub seda rõõmu, et see aitab inimestel kokku saada ja koos toredasti aega veeta. See julgustas meid ja oli energiaallikas,“ rääkis Meeri ning lisas, et laagris sai arutada kogudusega seotud teemade üle, koos mõelda asjadest, mis on Kompassi kogudusele olulised. „See pani meid mõtlema ja tegutsema ka.“

Oskusgrupid oli Kompassi koguduse hilistalvine-varakevadine ettevõtmine, kui kuue kuni kaheksa nädala jooksul saadi kokku oskuspõhistes väikegruppides. „Oskusgrupid olid väikegrupid, mille kokkupanemine ja sisu oli mingi tegevuse põhine, igal väikegrupil oli oma tegevus. Meil oli kitarrigrupp, söögi-, spordi- ja lastegrupp, kokku neli gruppi,“ selgitas Meeri. Igaüks valis ühe või mitu gruppi, mis huvi pakkus. Mõte selline sari korraldada tuli juba eelmisel aastal, kuid, sõnas Meeri, võttis planeerimine ja mõtlemine teiste tegevuste kõrvalt aega ja gruppide kokkusaamiseni jõuti tänavu aasta alguses. Meeri ütles, et tänu sellele, et kokku saadi huvipõhiselt, aitas see suhelda rohkem nendega, kellega niisama nii palju ei suhtleks. „Tekkis toredaid uusi suhteid ja aastapäeval väljendati tänulikkust selle korraldamise eest.“

Lisaks oskusgruppidele oli tõesti uutlaadi ettevõtmine vabaõhu kinoõhtu, mis toimus juuli lõpus. „Peamine tänulikkus seoses kinoõhtuga oli see, et sinna tuli päris palju inimesi, kes ei ole meie kogudusega seotud. See oli hea koht, kuhu sai oma sõpru kaasa kutsuda,“ tõdes Meeri.

Aastapäeva jutluse pidas Toomas Lukk ja jutluse sisu oli inspireeritud Saamueli loost. Toomas kõneles, kuidas Jumal kutsus Saamueli ja kuidas meie igatseme samamoodi kuulda Jumala kutset. Toomas väljendas lootust, et kui Jumal kutsub, siis me paneme seda ka tähele.

„See, mis tegi sellest sünnipäevast päris sünnipäeva ja mõnusa koosolemise, oli ühine lõuna, mis on meil iga kord olnud, aga seekord oli saali keskel pikk laud. Me sõime selle ääres pidulikult üksteist teenides. Rääkisime juttu ja oli tore pidulaud,“ ütles Meeri aastapäevale tagasi vaadates.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat