Trans-Euroopa divisjoni loovate videote konkursi võitis tiktokker

Avaldatud 2.11.2022, allikas TEDNews

Adventkoguduse Euroopa kommunikatsioonitöötajad saavad igal aastal kokku konverentsil GAiN. Esimest korda olid konverentsile eriliselt oodatud sotsiaalmeedia entusiastid. „On väga oluline, et me asetaksime just sotsiaalmeedia aktiivsemad autorid oma kommunikatsioonistrateegia keskmesse, kui soovime, et meie tööl oleks haaret. Me peame oma noortelt influentseritelt õppima ning neid kogu südamest toetama,“ ütles Trans-Euroopa divisjoni (TED) üks kommunikatsiooni- ja meediajuhte Vanesa Pizzuto.

„Loominguline videokonkurss on algatus, mille eesmärk on toetada sisuloojaid kogu meie divisjonis,“ selgitas Pizzuto. Selle idee on lihtne: adventistist sisuloojaid kutsuti üles looma algupärane lühivideo (10 sekundit kuni 10 minutit), mille keskmes on õnn kristlikust vaatepunktist. Konkursil osalejad pidid video oma sotsiaalmeedias avaldama ning saatma video lingi žüriile. Osalejatele rõhutati, et ei otsita jutlust või jumalateenistust, vaid loomingulist sisu, mis leiaks kõlapinda mitteusklike seas ning väldiks nii kristlikku kui ka adventistlikku kõnepruuki. Auhinnaks oli reis Euroopa GAiN konverentsile, mis toimus Rumeenias Bukarestis.

Võitjaks osutus draamaõpetaja, tiktokker Doreen Lohr (pildil paremal), kes on noor ja energiast pakatav sisulooja. Ta elab praegu Šveitsis ning sulatas kohtunike südame lootusesõnumiga. „Kui ma tean, mis on minu väärtused, siis minu väike ime on see, et ma saan kõike muuta,“ rääkis Lohr oma videos.

„Me elame väga huvitaval ajal! TikToki kasutajate jaoks on videote vaatamine igapäevane, seega on see imeline koht, kust alustada!“ sõnas Lohr, kui selgitas, kuidas see platvorm on tema jaoks misjonipõld, kus igaüks saab olla misjonär. „Me ei otsi professionaalseid oskusi ega sügavat teoloogiat,“ sõnas ta. Ühes teises väga populaarses videos räägib Lohr Jumalas pettumisest. „Ma salvestasin selle siis, kui läksin parasjagu ühele koosolekule ning ütlesin: Jumal armastab sind nii väga, et Ta laseb sul enda peale vihane olla; Tema on täiuslik ja suudab sinu vihaga toime tulla. Lohr jätkas: „Vaja on vaid lihtsat ja ehedat lähenemist, seega kui sa soovid, siis lihtsalt tee seda.“

Palju kommentaare sai ka Ukraina tiktokkeri Larysa Naltšadži video, mis keskendus sellele, mida tähendab olla õnnelik sõja ja kannatuste sees. Kas õnn seisneb „kuulsuses, karjääris, staatuses, edus või rahas, küsis Naltšadži oma videos. Ta jõudis rasketele oludele ja erinevatele prioriteetidele mõeldes järelduseni, et „nüüd ma tean: tõeline õnn on Jumalas“.

Uus loovate videote konkurss tuleb 2023. aastal. „Me laiendame seda konkurssi ka blogijatele,“ ütles Pizzuto auhinnatseremoonia lõppedes. „Ei piisa sellest, kui me soovime, et noored meie kohalikus koguduses ja kogudusejuhtimises kaasatud oleksid, me peame selleks ise teed sillutama.“

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat