Kolmanda advendi jõulutelk Viljandis

Avaldatud 13.12.2022

III advendil pandi Viljandi kiriku esisele platsile püsti jõulutelk või lausa kolm telki – üks lammaste ja piparkoogikaunistamise jaoks, teine suupistete ja kolmas lava tarvis. Jõulutelgi mõtte eestvedaja Aiki Pärna ütles, et seekord oli jõulutelgi ala suurem kui eelmisel korral. „Väga ilus oli, telgid olid ilusasti kaunistatud ja maas on ilus lumi. Lambad olid, laulsime, kaunistasime piparkooke ja lõke oli ka,“ sõnas Aiki ja lisas, et meeskond oli väga suur ja kõik tegid oma osa ustavalt ja hästi.

Sel aastal oli jõulualal kolm telki, nii et kirikuust ei olnudki näha nende tagant. Annika ja Janar Karu kaunistasid telgid ja kõik oli jõulutuledes. Esinemiseks mõeldud telgis lauldi Aiki, Madise ja Malli eestlaulmisel tuntud jõululaule, soovijad said laululehtedelt lugusid kaasa laulda. Alates kella viiest oli Matthew Lamberti kontsert.

Telgid olid avatud kella neljast kuni seitsmeni. Aiki sõnas naljatades, et Viljandi kogudus ongi juba telgikogudus – kõiki misjoniüritusi tehakse telgis. Sügisel oli samuti kirikuesine telkide päralt – siis täitsid telke rõivad ning jalanõud ja rahvast käis väga palju. „Oli põnev näha, et mõned inimesed olid samad, kes olid käinud riiete jagamisel. Oli tore, et nad leidsid meid uuesti üles,“ rääkis AIki.

Jõulutelki on Viljandis korraldatud ka varem, 2019. aastal, vahepeal on koroona tõttu pidanud ilma hakkama saama. Kui eelmisel korral laenutati lambaid ühest talust, siis seekord rõõmustasid külalisi Aiki ja Madise lambad. Eelmisest korrast eristab tänavust jõulutelki Aiki sõnul seegi, et kõik ülesanded olid vastutavate meeskonnajuhtide vahel ära jagatud. „Eelmine kord üritasin ise kõike teha, seekord tegi üks seda, teine teist – kõik teadsid täpselt, mida peab tegema ja ma ise ei pidanud kogu aeg ringi jooksma,“ sõnas Aiki pühapäevale tagasi vaadates. „Iga meeskonna juht tegi ise meeskonna ja vaatas, keda sai kaasa haarata. Toiduülem oli Piret, dekoreerimise eest vastutasid Annika ja Janar, laulu eest Mall, lammaste ja heli eest Madis, telkide üles-alla saamise eest Priit ja mina Külliga piparkookide kaunistamise eest, aga lõpuks tegeles sellega hoopis Vally-Reet. Raamatute eest vastutas Anne.“ Aiki sõnas, et jõulutelgiga oli aktiivselt seotud 17 koguduseliiget. „Kogudusega on tore koos tegutseda. Olen mitmel üritusel tajunud, et inimestel väljaspool kogudust ei ole sageli sellist tugimeeskonda, kellele saab täiesti kindel olla, aga koguduses saab seda teha. Selline meeskonnatunne on mõnus – nende inimestega saab koos asju teha ja see on lihtsalt tore tunne!“

Jaga Facebookis
Loe lisaks
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat