Misjonipäev Viljandi kirikus

Avaldatud 5.9.2022, autor Külli Keel

28. augustil toimus Viljandi adventkiriku parklas misjoniüritus, mille raames jagasime tasuta teise ringi riideid – see oli põhifookuses. Lisaks rõõmustasid meid ja külalisi juuksur, patsipunuja, massöörid, rahulik muusika ja kringliamps. Loomulikult ei puudunud ka raamatute väljapanek, mis kokkuvõtvalt võis olla isegi edukam kui riiete jagamine – paljudele kindlasti oligi. Päris mitu inimest lahkus lausa raamatuvirnaga. Kui küsisin raamatulauas olnud Annelt, kui palju raamatuid läks, siis ta vastas, et palju.

Laste jaoks olid samuti mõned tegevused: mullipuhumise post, joonistamise/värvimise võimalus, kaardi meisterdamine ja ka kummipaela meisterdamine, see viimane oli ülipopulaarne – suured tänud Kogermanide perele, kes seda tegevust eest vedasid ja üleüldse eriline tänu neile n-ö ei kusagilt appi hüppamast. 

Juuksur tõi oma vahendid ja lõikas rõõmuga soovijatele viisaka soengu. Sealt edasi sai minna patsipunuja juurde, kes piisavalt pikkade juuste olemasolu puhul sinna miskit vahvat valmis meisterdas. Ning kui juuksed patsi või krunni kinni pandud, on ju hea massööri juurest ka läbi käia.

Idee selline päev korraldada kerkis minu hea tuttava murest, nimelt oli tal vaja saada tühjaks üks ruum, kus kunagi ühe projekti jaoks saadud abikraam ees seisis – see projekt kahjuks läbi ei läinud ja mina lubasin selle pärast palvetada. Hakkasin siis pihta ja Jumal andis mõtte, et äkki saaksime aidata seda kraami laiali jagada. Rääkisin mõttest oma koguduse inimestele ja nii mõnigi tuli sellega kohe kaasa. Mitme kuu vältel palvetasime igal hommikul selle pärast. Nädal aega enne üritust võtsime veel teise korra päevas selle pärast palvetada – eriliselt osalistega koos veebis.

Jumal õnnistas seda üritus tõesti üliväga – nii, et me soovime seda veel teha. Inimesi käis palju ja umbes pool riietest läks uuele ringile. Meil on ju missioon: Kristuse armastus sunnib meid ja me ei saa mitte vaiki olla.

Olen ülimalt tänulik, et pea kolmkümmend inimest olid nõus laskma end Jumala töö heaks kasutada selle projekti raames – olge te kõik väga-väga õnnistatud ja laskem endid ikka Jumala töö heaks kasutada! 

Kui said sellest uudisnupukesest julgustust ja tahad lisa küsida, siis helista-kirjuta julgesti! Jumal on ülivõimas! 

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat