Kingakarbi Kingitused 2022

Avaldatud 9.1.2023, autor Liisu Jallai

Olenemata sellest, mis sündmused leidsid eelmisel aastal aset meie elus või maailmas, usun, et iga aasta on täis ka erilisi õnnistusi. Me saame ise mitmesuguste õnnistuste osaliseks ning võime ühtlasi tuua õnnistust teiste ellu, olles siin maailmas valguseks ja tulukeseks, kes aitab ja hoiab; olles Jumala armastav käepikendus!

„Sest meie oleme tema teos, Kristuses Jeesuses loodud heade tegude tegemiseks, nii nagu Jumal on juba enne meile seadnud, et me teeksime seda." Ef 2:10

Kompassi kogudusel jäi möödunud aastasse juba kuuendat aastat ette võetud projekt Kingakarbi Kingitused. Kingakarbi Kingitused on heategevusprojekt, mille käigus kogume kingitusi vähekindlustatud perede lastele või puuetega lastele. Sellel aastal tegime Tallinnas koostööd autismiühinguga, kelle heaks kogusime kinke juba kolmandat aastat. Pisematest Eesti piirkondadest teeme juba teist aastat koostööd Haapsalu sotsiaalmajaga. Usume, et Jumal on abivajajad meieni juhatanud ja juhatab ka tulevikus!

Sellel aastal oli vaja koguda 77 kingitust. Seda oli hulga rohkem kui varasematel aastatel, kuid uskusime, et Jumala käes pole miski võimatu.

Projekt lõpeb alati jõuluõhtuga, kus jagame kingitusi, laulame jõululaule ja räägime jõulude mõttest ning Jeesusest. Selle aasta jõuluõhtutel aitas piiblilugu jutustada nukuteatri grupp Talleke. Laste silmad särasid ning jõulusõnum ja jõulude eriline tähendus jõudis iga pere südamesse.

Tahame väga tänada iga inimest, kes sellesse projekti panustas – kinkide tegemisega, nende kohale viimisega, jõuluõhtute korraldamisega või palvetega. Jumal on olnud imeline juht ja kõik on olnud Tema kontrolli all.

Sel aastal tegime koostööd Haapsalu, Rakvere ja Elva kogudusega. Nii võimas tunne on ühendada eri koguduste jõud, aitamaks inimesi meie ümber! Aitäh teile!

Siin jagavad oma mõtteid Kingakarbi Kingituste projekti kaks eestvedajat.

Minu jaoks oli Kingakarbi Kingituste projekt uus väljakutse. Osalesin selles projektis esimest korda. Kõige ägedam oli jälgida, kuidas olukorrad, mis tunduvad inimlikult keerulised, Jumala riigi tööd tehes siiski viimasel hetkel lahenevad: kuidas leidsime kingitustele transpordi Eesti teise otsa, kuidas jõudsime ummikutest hoolimata täpselt pidude alguseks kohale ja kuidas peaaegu viimasel hetkel ilmusid välja inimesed, kes soovisid veel kingitusi teha ning kelle abiga saime igale projektis osalevale lapsele armsa jõulupakikese. Rõõmustav oli näha entusiastlikke inimesi, kes aitasid abi vajavatel lastel Kingakarbi Kingituste projekti jõuda ning nägid palju vaeva, et lastele kingituste üle andmise peod toredad oleksid.
Jane Liis

Kingakarbi Kingitused on minu arvates väga hea viis kaasata kõiki inimesi heategevusse. See on väike anonüümne panus, mis toob rõõmu nii kingi saajale kui ka kingi tegijale. Iga aastaga tuleb juurde inimesi, kes tahavad kinki teha ja jõulurõõmu tuua. Siiamaani olen igal aastal nädal enne kinkide kätte jagamist muretsenud – aega on jäänud nii vähe ja kinke on veel nii palju. Ning siis, nagu ikka, Jumal õnnistab ja kõik kingid saavad kogutud!

Sel aastal oli meil vaja kokku saada 77 kinki. Projekti lõpuni oli taas jäänud ainult mõni päev, kinke oli veel päris palju teha ja siis ma palvetasin. Pärast palvet asusin kohe uuesti oma tuttavaid, kolleege ja sõprade kolleege läbi helistama. Ja juba jälle oligi üle kaheksa kingisoovi jagatud kolleegidele ja nende sõpradele. Jumala abiga jõudsin õigete inimesteni ning Tema toetusel saime rõõmu teha nii paljudele peredele.
Marleen

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat