Askeldajate piibliviktoriinis võttis mõõtu kuus võistkonda

Avaldatud 13.2.2023

Hingamispäeval, 11. veebruaril said Viljandi adventkirikus kokku askeldajad, et panna end proovile Trans-Euroopa divisjoni askeldajatele suunatud piibliviktoriinil. Viktoriini aineks oli Johannese evangeeliumi peatükid 1–8 ning see oli suunatud 4–10-aastastele lastele.

Viktoriinile tuli kokku kuus meeskonda, esindatud olid Keila, Tallinn, Pärnu, Viljandi, Tartu, Rakvere ja Põltsamaa askeldajad, moodustati ka segameeskondi.

Viktoriinil oli kokku 44 küsimust, mille eest sai koguda maksimaalselt 57 punkti. Oli nelja sorti küsimusi: selliseid, millele tuli kirjutada õige vastus, valikvastustega küsimusi, õige ja vale variandiga küsimusi ja lünkade täitmise küsimusi. Viktoriini korraldaja, Eesti rajaleidjate juht Jaanus-Janari Kogerman ütles, et kõik askeldajad olid supertublid. „Selle viktoriini eesmärk ei ole välja selgitada, kes on parim. Selleks et võita, peab ise hea olema, ei pea hüppama kõrgemale kui teised.“ Viktoriini I koha saab meeskond, kes kogub üle 90% punktidest – seekord jäi I koht välja andmata, kuid II koha sai lausa kaks meeskonda – see antakse välja meeskondadele, kes koguvad üle 80% punktidest. Kõik ülejäänud meeskonnad said III koha.

II koha said võistkonnad Kiil, kuhu kuulus viis last, ja Väike Täht, kuhu kuulus kaks last. Viktoriini korraldus näeb ette, et iga riigi võitjameeskond osaleb 15. aprillil divisjoni viktoriinil Kreekas. „Me peame natuke lapsevanematega nõu ja on võimalik, et teeme ühise meeskonna,“ vastas Jaanus-Janari küsimuse peale, kuidas otsustatakse, kumb II koha meeskondadest edasi pääseb.

Viktoriin algas hingamispäeval kell 14, kuid juba hommikuse jumalateenistuse ajal oli kirikusaal lapsi täis ja sellest tulenevalt oli jumalateenistus seekord rohkem askeldajatele suunatud. Samateemalisel viktoriinil saavad osaleda kõik huvilised pühapäeval, 26. veebruaril, kui Viljandi kogudus tähistab 115. aastapäeva võrkpallimängu ja piibliviktoriiniga. Nüüd polegi muud kui Johannese evangeeliumi lugema, erilise tähelepanuga peatükkidele 1–8.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat