Adventistid Türgis ühendavad abistamiseks jõud

Avaldatud 16.2.2023, allikas Adventist Review

Paar päeva pärast 6. veebruari maavärinat oli Lääne-Türgist joogivett vedav veoauto, mille oli ostnud käputäis seitsmenda päeva adventistide koguduse liikmeid, osa raskeliiklusest, mis suundus riigi lõunaosa poole.

Kohalik ettevõtja, kellele poolhaagis kuulub, pakkus oma veoautot vabatahtlikult vee transportimiseks. Üks koormaga kaasas olnud koguduseliige meenutas: „Ühel hetkel hakkas ta nutma, kui rääkis meile, kui julgustav see oli, et kuigi me ei olnud türklased, olime seal, et aidata tema rahvast." Tema panus rühma projekti oli isiklik: tema kaks tütart, kes elavad ühes kõige rohkem kannatada saanud piirkonnas, on mõlemad elus, kuid nad magasid oma autos.

Samal ajal kui maailm vaatas uudiseid maavärinast aeglaselt, said adventkoguduse liikmed pärast maavärinat interneti vahendusel kokku, et arutada, mida nad saaksid selles katastroofis teha. Logistiliste raskuste tõttu piirkonnas teadsid nad, et neid ei ole võimalik ametlikult aidata. Siiski arutati, millised ressursid on olemas, mida saab kannatanuile anda, kuidas teha koostööd ametlike abikanalitega.

Sellise kriisi tingimustes on iga inimese kaasamine palju rohkem kui loosung, ütlesid Türgi kogudusejuhid. Üks rühm kogus raha, et osta 30 tekki. Teised pakkisid oma riiulitelt ja kappidest toitu, tekke ja sooje riideid ning toimetasid need valitsuse jaotuskeskustesse.

Adventistide liikmed kogu Türgis investeerivad väsimatult oma aega ja raha, ühendavad jõupingutusi, teevad koostööd valitsuse projektidega ja nutavad koos nutvate inimestega. „Kõik on katki. Surm on kõikjal. Me saame nii vähe teha," ütles üks koguduseliige, kui ta viis toidupakendeid ühte laastatud piirkonda. „Aga kindlasti saame me palvetada," lisas ta.

Üks koguduseliige, kes osaleb aktiivselt abistamises, selgitas: „Me teeme tihedat koostööd valitsusega, et anda oma panus, kuid kõige enam kannatanud piirkonnad on meiesugustele tsiviilisikutele suletud." Nende lohutus – ja lootus – seisneb teadmises, et Jumal võib jõuda üle iga piirangu. „Nii et me palvetame ja töötame," ütles ta.

MENAU (Lähis-Ida ja Põhja-Aafrika riikide unioon) esimees Rick McEdward ütles, et ta tunneb palve jõudu. „Koguduse ülemaailmsed palved on praegu tohutuks julgustuseks," ütles ta. „Palvetage meie liikmete eest Türgis, kui nad aitavad, kus iganes nad saavad. Palvetage ADRA Süüria meeskonna eest, kes jõudis maavärinapiirkonda vaid mõne tunniga. Selles piirkonnas ei ole ühtegi adventkoguduse liiget."

Juhtides tähelepanu inimressurssidest kaugemale, pöördus McEdward üleilmse koguduse poole. „Ükskõik kui abitu me end sellistes oludes ka ei tunneks, teenime Jumalat, kes suudab näha raskustest kaugemale ja õnnistada neid, kes on praegu puuduses," ütles ta. „Palvetage koos meiega. Palvetage meie eest. Palvetage, et Jumal töötaks kaugemale kõigest, mida me teeme, et tuua Tema kohalolek ja abi lähedale."

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat