Türi kontserdisarja esimene külaline oli Matthew Lombart

Avaldatud 13.3.2023

Veidi üle kolme aasta tagasi pidas Türi adventkogudus plaani pakkuda nii koguduseliikmetele kui ka linnarahvale kontserte – mõte oli kutsuda külla erinevaid soololauljaid, ansambleid ja instrumentaliste, kes täidaksid muusikaga ühe hingamispäeva õhtu igas kuus. Toona jäid plaanid koroonapiirangute tõttu teostamata, kuid nüüd, tänavu talvel võeti plaan uuesti mõttesse ja Türi koguduse muusikameeskonna kutsel andis selle sarja esimese kontserdi Matthew Lombart.

Hingamispäeva, 11. märtsi pärastlõunal kella viieks tuli Türi koguduse majja saalitäis rahvast, et kuulata Matthew Lombarti omaloomingut, kontsert kandis pealkirja "Hääled Pühakirjast". Matthew seekordsed lood olid inspireeritud piiblilugudest ja -tegelastest ning kõik need laulud on loodud viimase aasta kestel. Nii muusika kui ka sõnade autor on Matthew ise. Iga laulu eel jagas ta mõtteid, mis inspireeris selle laulu sõnu looma ja kuidas Matthew ise seda lugu tajub. Nii said kuulajaid laulusõnade vahendusel osa mõtisklustest Aadamast, kadunud pojast, Noast ja väikesest poisist, kes andis Jeesusele viis leiba ja kaks kala. Laulude vahendusel mindi Jeeriko linnamüüri äärde ja Ketsemani aeda. Jeeriko loo kohta sõnas laulu autor, et see piiblilugu oli lapsepõlves tema lemmikuid, ilmselt meeldis väikesele poisile selle lahingu võimsus.

Kontserdisari jätkub aprilli teise laupäeva õhtul, 8. aprillil kell 17.00 Maria Lehtlaane orelikontserdiga. Kohtumiseni Türil!

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat