Albaanias korraldati digievangelistide koolitus

Avaldatud 5.4.2023, allikas TEDNews

Albaania misjoni pastorid ja teised kogudusejuhid osalesid 20. ja 21. märtsil digievangelismi koolitusel. Koolitust juhtisid Adventist Word Radio (AWR) esindajad Kent Sharpe ja Michael Dant, kes kasutasid ka võimalust rääkida AWRi digievangelismi rakendusest.

Kahepäevase koolituse käigus õppisid osalejad uusi digievangelismi oskusi ja said inspiratsiooni edulugudest üle maailma.

AWR Digital Missionary App on digievangelismi rakendus, mida kasutatakse praegu enam kui 20 riigis. Selle platvormi kaudu saavad digimisjonärid (nii nimetatakse koguduseliikmeid ja pastoreid, kes seda rakendust kasutavad) vestelda otse teksti ja heli kaudu kontaktidega teistel vestlusplatvormidel, nagu WhatsApp, Telegram, Viber, Signal ja Facebook Messenger. Lisaks saavad digimisjonärid hõlpsasti saata kontaktidele piiblilugusid, märkida vastuseid ja anda kasulikku tagasisidet.

Rakenduses on ka automaatne palvenimekiri, meeldetuletused, meeskonna juhtimise funktsioonid ja integreeritud otsinguga teadmistebaas. Rakenduse arendaja Dant: „Digimisjonärid on Püha Vaimu väe abil valmis kasutama internetti ja sotsiaalmeediat Jeesuse heade sõnumite levitamiseks."

Albaania esimene digimisjonäride meeskond on põnevil ja valmis alustama, ütlesid juhid. Kuna rakendus on tõlkimisprotsessis albaania keelde, usub meeskonna liige Bárbara Elen, et selle rakenduse kaudu saab ta luua „suhteid uute inimestega, näidates neile Jeesuse armastust empaatia, eestpalve ja piibliõpetuse kaudu".

Albaania misjoni president Delmar Reis selgitas, et see tööriist on väga kasulik. „Ma näen seda kui projekti, kus kõik liikmed saavad osaleda, see aitab neil luua kontakte uute inimestega, rahuldada nende vajadusi, palvetada nende eest, võita nende usaldust ja annab seega võimalusi Jeesuse tutvustamiseks."

Dant selgitas: „Digievangelism on suhteliselt uus, kuid seda rakendatakse juba sellistes kohtades nagu Lõuna-Aafrika, Ameerika Ühendriigid, Ühendkuningriik ja Horvaatia. Albaania on riik, kus toimub kiire majanduslik ja sotsiaalne areng ning vajadus uuendada meie evangelistlikku lähenemist kasvab."

Markelian Frashëri, kirjaliku piiblikursuse koordinaator, usub, et selline lähenemine võimaldab kogudusel inimestega suhelda viisil, mida traditsioonilised evangelismimeetodid ei võimalda. „Ma usun, et on inimesi, kes otsivad tõde, kuid on palju olukordi, mis takistavad neid Jumalale pühendumast. Nii et minu lootus on, et selle projekti kaudu leiavad need inimesed kergemini tee Jumala juurde," ütles ta.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat