Peakonverentsi kevadkoosolek algas laekuri aruandega

Avaldatud 12.4.2023, allikas Adventist Review

„Ajad, mida me võime pidada rahutuks ja murettekitavaks, on Jumala kontrolli all ja Tema annab meile kõik, mida me vajame, et teha seda, milleks Ta on meid kutsunud," ütles Paul H. Douglas, seitsmenda päeva adventistide koguduse peakonverentsi (PK) laekur, kui avas oma aruandega PK kevadkoosoleku. Douglas rõhutas oma aruandes, kuidas hoolimata maailmas valitsevatest negatiivsetest majandustingimustest toetab Jumal oma koguduse rahalist seisu misjonitööks.

Kasutades viimase „normaalse" majandusaasta võrdluspunktina 2019. aastat, on kümnise laekumine viimase kolme aasta jooksul pidevalt ületanud eelarves planeeritud ootusi, ütles Douglas, välja arvatud 2020. aasta, mille rahaline mõju oli pandeemia tõttu kõige suurem. Sellegipoolest toimus 2021. aastal kohene taastumine, kuna kümnise osa ületas võrdlusaasta 2019. aasta tulusid 1 miljoni USA dollari võrra.

Ka annetused on jätkuvalt ületanud eelarves kavandatud ootusi ning 2022. aastal oli annetuste osa 11 miljonit dollarit suurem kui võrdlusaastal 2019. Kahtlemata võimaldab see kasv eraldada kogudusel vahendeid, et keskenduda veelgi enam jõudmisele „iga rahva, suguharu, keele ja rahvani" (Ilm 14:6), ütles Douglas.

Douglas tuletas PK nõukogu liikmetele meelde koguduse pühendumust misjonile: „Osana meie kohustusest investeerida misjonisse annavad uued aruanded paremat teavet selle kohta, kuidas me ressursside kasutamist suuname."

2022. aastal kulus suurem osa töökuludest (43 protsenti) misjonistrateegiale ja -toetusele, mis näitab selgelt koguduse rõhuasetust misjoni toetamisele ja rahaliste vahendite tahtlikule suunamisele, et keskenduda meie kui seitsmenda päeva adventistide kutsumusele kuulutada „kuningriigi evangeeliumi kogu maailmas" (Mt 24:14, NKJV).

Lõpetuseks võttis Douglas aega, et motiveerida ja julgustada kogudusejuhte, et nad keskenduksid jätkuvalt missioonile, mille Jumal on andnud.

Douglas kutsus juhte üles kriitiliselt mõtlema, et kõik oleks seotud misjoniga: „Kui me seda tööd teeme, on Jumal meie poolel! Olgem positiivsed, olgem sihikindlad ja olgem arukad!"

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat