Koguduse misjonitöö elab

Avaldatud 12.10.2023, allikas Adventist Review

Neil päevil on USAs Marylandis koguduse peakorteris käimas peakonverentsi (PK) aastakoosolek, kus osalevad kogudusejuhid üle maailma. Tegu on olulisema koosolekuga iga viie aasta järel toimuva PK töökoosoleku kõrval.


Peakonverentsi juhid korraldasid erilise tseremoonia, et õnnistada perekond Conterot, kes saadetakse misjonäriks Šveitsi – umbes 150 aastat pärast esimese adventmisjonäri saabumist sellesse riiki.

Jeesuse sõnul võivad Tema järgijad valida mitme võimaluse vahel, kui arvavad, et nende isand „viibib tulles" (Luuka 12:45).

Üks võimalus on uinuda (vt Mt 25:1–13). Teine võimalus on hakata oma sulaseid peksma ning sööma ja jooma (vt Luuka 12:45). Kolmas võimalus on valvata (vt Mt 25:13). Neljas võimalus on jääda aktiivseks, hallata oma vara ja täita Tema käske (vt Lk 12:35–44). Seitsmenda päeva adventistid võivad olla tänulikud, et märkimisväärne osa koguduseliikmetest ja enamik juhte on valinud kaks viimast võimalust.

Seitsmenda päeva adventistid on kutsutud misjoniks, meenutas peakonverentsi (PK) president Ted N. C. Wilson aastakoosoleku liikmetele. See on kõikehõlmav misjon, mis on 160 aasta jooksul ajendanud misjonäre minema kõikjale, et jagada Jumala sõnumit inimestega, kes otsivad lootust.

„Jumala ülemaailmne töö õitseb, sest me oleme valitud misjoniks," ütles Wilson. „Miski ei saa Jumala tööd peatada."

2024. aastal tähistab advendikogudus 150 aasta möödumist sellest, kui kogudus saatis välja oma esimese välismisjonäri. Koguduse arhiivide, statistika ja uuringute büroo juhi David Trimi sõnul pani kogudus „150 aastat tagasi esikohale maailma, ettepoole oma kohalikest huvidest".

Isegi praeguseid enneolematuid muutusi ja väljakutseid, nagu ütles PK peasekretär Erton Köhler, tuleks vaadelda kui võimalusi misjoniks. „Igaüks saab midagi teha, et hoida fookus misjonil ja aidata nende tohutute ülemaailmsete väljakutsetega toime tulla."

Üleilmse koguduse ametlikud programmid ja algatused ning juhuslikud kommentaarid ja aruanded näitavad, et paljud usklikud hoiavad alal kirge misjoni vastu. Misjonimõtetega Jeesuse järgijad ei ole piiritletud mingi piirkonna või isegi ajastuga. Alates noortest Kaalepi Misjoni Caleb Mission) vabatahtlikest Puerto Ricos kuni meditsiiniliste misjonitöötajateni Tšaadis ja ADRA töötajateni Rumeenias ning pensionäridest vabatahtlikeni USAs astuvad tuhanded koguduseliikmed oma mugavustsoonist välja, et teenida ja aidata Püha Vaimu väes elusid muuta.

Kogudusejuhid jätkavad koostööd teiste organisatsioonide ja ettevõtetega, et leida misjonitööks uuenduslikke viise. Nad koolitavad isegi robotit, kes õpetab Piiblit ja Piiblil põhinevaid adventistlikke uskumusi. Välja on töötatud uued vahendid, et ühendada ja sobitada misjonäride lootusi teenimisvõimalustega. Ükskõik kui palju programme ja algatusi organisatsioonid ja toetavad teenistused ka välja ei mõtleks, on vajadused siiski suuremad.

Ja ometi ei oleks ükski programm või algatus edukas ilma liikmete osaluseta. Just kirg misjoni vastu, mida sisendavad misjonilood, aga ka iga hingamispäevkooli, iga kohaliku koguduse, iga klassiruumi, kliiniku, toidutehase ja meediakeskuse kaudu viib kogudus misjonit edasi.

Jaga Facebookis
Loe lisaks
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat