Lõuna-Ameerika divisjon otsustas rõhku panna välismisjonile

Avaldatud 14.11.2023, allikas Adventist Review

Seitsmenda päeva adventistide koguduse Lõuna-Ameerika divisjon (SAD) suurendab maailma teistesse piirkondadesse saadetavate misjonäride arvu. Eesmärk on jagada Piibli sõnumit, eriti tõde Jeesuse peatsest tagasitulekust, seal, kus adventistide kohalolek on vähene või puudub koguni.

Esimene samm selle otsuse suunas toimus 2015. aastal, kui 25 perekonda liitus projektiga „Misjonärid maailmale", mis jätkub siiani. Peagi algab projekti teine etapp, kus lisanduvad rahalised vahendid ja võimalused, et rohkem inimesi saaks teenida kohtades, kus evangeeliumi kuulutuse laiendamiseks on vaja toetust.

Misjoniplaani tutvustati 6. novembril Brasiilias toimunud divisjoni 2023. aastakoosolekul, kus oli kohal kaheksa Lõuna-Ameerika riiki. Projekti eesmärk on edendada algatust „Mission Refocus“, adventistide algatust, mille eesmärk on mobiliseerida adventkoguduse töötajaid ja koguduseliikmeid kogu maailmas. Eesmärk on tugevdada koguduse missiooni minna maailma ja kuulutada evangeeliumi kogu loodule (vt Mk 16:15).

„Mission Refocus“ otsib inimesi, kes on valmis minema misjonitööle aastaks või kauemaks. Kandidaadid valitakse välja ja koolitus toimub 2024. aastal. Misjonärid on kavas välja saata 2025. aastal.

Pärast seda, kui misjonäride pered saabuvad oma teenistuspiirkonda, on neil kolm kuud aega, et saada ülevaade kohalikest probleemidest ja leida selle kogukonna peamiste probleemidega seotud projekt, mille nad oma divisjonile esitavad. Projektitaotlus läbib hindamise ja kui see kuue kuu pärast heaks kiidetakse, võimaldab see misjonäridel võtta vastu kaks vabatahtlikku, kelle lähetab Adventistlik Vabatahtlike Teenistus (AVS). Nende vabatahtlike majutuse, toitlustamise ja stipendiumidega seotud kulud katab SAD. „Töö misjoniväljal on sageli üksildane. Me tahame, et need vabatahtlikud mehed ja naised toetaksid misjonäride tööd," ütles Dieter Bruns, SAD-i vabatahtlike teenistuse direktor (pildil).

Nende misjonireiside eesmärk on toetada kogukonnas välja töötatud algatusi, näiteks teenimist erinevates piirkondades ja evangeelseid kohtumisi.

Aga kust misjonärid tulevad? Kohalikest kogudustest, ütles Bruns. „Me tahame, et iga liige oleks teadlik ülemaailmsest väljakutsest ja paljud osaleksid misjonialgatustes, millest veel hiljuti nii palju ei räägitud," ütles Bruns. SADi juhid julgustavad nüüd noori ja perekondi palvetama, planeerima ja toetama Piibli sõnumi levitamist kohtades, kus adventism ei ole veel levinud. „Kõike seda saab teha eelkõige õppides misjonikoolides, osaledes kohalikes või paikkondlikes algatustes ja eelkõige õppides inglise keelt, et oleks võimalik ehitada sildu teiste kultuuride ja kogukondadega," öeldi aastakoosolekul. „Jumal on meid saatnud, et jõuda kõigi inimesteni," ütles SADi asepresident Bruno Raso. „Jumala armu läbi loodame, et meil on inimesi, kes on valmis muutma midagi mitte ainult kohalikul tasandil, vaid ka maailma ääreni."

Seitsmenda päeva adventistide koguduse Lõuna-Ameerika divisjoni haldusesse kuuluvad Argentiina, Brasiilia, Boliivia, Tšiili, Ecuador, Paraguay, Peruu ja Uruguay. See misjonialgatus saab rahalist abi koguduse institutsioonidelt, liitudelt ja koguduse haldusasutustelt, mis vastutavad koguduse tegevuse eest ühes või mitmes nimetatud riigis.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat