Juutuuberid ja Hope Channel ühendasid jõud

Avaldatud 20.11.2023

„Dani odluke“ (otsustamise päevad) on ainulaadne evangeeliumikampaania, mida korraldab Hope Channel Horvaatia. Kampaania eesmärk on ühendada internetis videote vaatajad kohalike adventistlike kogukondadega. Selleks kutsus Hope Channel Horvaatia osalema kaks adventistist juutuuberit: Horvaatia pastori Dario Kovačević (@BIBLIJA_n_dianu, 5,01 tuhat tellijat) ja Serbia psühholoogi Nemanja Boričić (@NemanjaBoricic, 23,8 tuhat tellijat).

Koos käisid nad viies linnas – Sijekis, Vukovaris, Slavonski Brodis ja Zagrebis – esimest korda isiklikult oma jälgijatega kohtumas ning jagasid sõnumeid evangeeliumist.

Kasutades Eelija lugu temaatilise niidina, mis ühendab kõiki mõtisklusi, rääkisid Kovačević ja Boričić igal õhtul praktilisest kristlusest. „Kuivanud oja annab märku uue hooaja algusest sinu elus,“ ütles Kovačević ühel õhtul, mõtiskledes 1. Kuningate 17. peatüki üle. Ühel teisel õhtul uuris Boričić depressiooni teemat ja seda, kuidas Jumal sellega ümber käib, illustreerides oma sõnumit Hoorebile põgeneva Eelija looga. „Jumal ei kritiseeri ega mõista tema üle kohut, vaid esitab küsimusi ja aitab protsessis, andes uue nägemuse,“ ütles Boričić, rõhutades Jumala empaatiameetodi kasutamise tähtsust.

10.–16. novembrini toimunud kampaaniaõhtutel oli kirik täis, kohal oli 150 inimest (umbes 20% neist olid külalised), lisaks 250–350 otseülekande vaatajat ja kuni 9000 inimest, kes vaatasid videoid hiljem nädala jooksul.

Igal õhtul kogunes rühm eestpalvetajaid, kes palvetasid sõnumit kuulavate inimeste eest. Samal ajal võttis meediameesakond, kuhu kuulus seitse vabatahtlikku, kohtumised otseülekande ja YouTube'i voogedastuse tarvis üles.

„Mina olen üks palverühmas. Ma teen sellist asja esimest korda,“ ütles Alan Požgaj. „Me kohtume pool tundi enne koosolekute algust koos kõnelejatega ja palvetame. Kui nemad jutlustavad, jääme kirikus asuvasse väikesesse ruumi ja palvetame kogu aeg. Me palvetame Jumala Vaimu, Tema inglite ja kõige toimuva eest... See kogemus on aukartustäratav.“

„Me püüame kasvatada oma veebikogukonda, millel on praegu umbes 10 000 tellijat. Alustasime COVIDi ajal kolm aastat tagasi; me oleme veel algajad. Jumal aitab meid ja meil on palju head tagasisidet ja õnnistust,“ ütles vabatahtlike videorühma juht Brkić.

Pastor Neven Klačmeri, Horvaatia liidu peasekretäri ja kommunikatsioonijuhi sõnul on sõna, mis seda evangeelset kampaaniat kõige paremini kirjeldab, sünergia. „Kuna paljud meie esinejate jälgijad tulid igas linnas nendega isiklikult kohtuma, aitas see ületada lõhet digi- ja analoogkiriku vahel,“ lisas ta.

Selle asemel et publiku pärast konkureerida, „mõtlesime, et koondame nad Hope Channeli egiidi alla; koos oleme tugevamad,“ selgitas Klačmer.

„Otsustamise päevad“ on sissejuhatav kampaania, mis sillutab teed selle aasta detsembriks kavandatud algatusele „Kristus Euroopale“. „Enamik inimesi, kes neljas linnas osalesid, on valmis Piiblit uurima. Nad on vaadanud meie videoid ka pandeemia ajal. Nii et see oli võimalus suhelda ilma ekraanita,“ selgitas Klačmer. Kohalikud pastorid Osijekis, Vukovaris, Slavonski Brodis ja Zagrebis on juba kokku leppinud ajad, et uurida Piiblit mõne kampaanias osalenud külalisega – see on paljutõotav algus! „Me tahame, et digievangelisatsioon oleks meie fookuses,“ ütles Klačmer.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat