10-päevane palveaeg: prioriteedid ja ühispalvetamine

Avaldatud 8.1.2024

2024. aasta 10-päevane palveaeg algab kolmapäeval, 10. jaanuaril ning lõpeb hingamispäeval, 20. jaanuaril. Seekordne palveaeg kannab juhtmõtet „Usu prioriteedid“.

Palveaja eesmärk on pakkuda täisväärtuslikumat vaimulikku elu. Nende kümne päeva jooksul on ainulaadne võimalus vabaks lasta kõigest sellest, mis hõivab meeli ja elu, kuid mis ei too tõelist rahuldust. Selle asemel keskendutakse sellele, mis on tõeliselt tähtis Jumalale. See on võimalus elada teadlikult vähemaga, mis võimaldab kogeda rohkem seda, mis tegelikult loeb.

Palveaja kestel jagatakse praktilisi teadmisi, mis aitavad süvendada usaldust Jumalasse, rikastada hingamispäevakogemust ja tugevdada igapäevast ühendust Jumalaga.

„Palvetame meie isikliku ja perekondlike jumalateenimise altarite uuendamise eest, et Püha Vaim võiks meid uuendada ja võimestada kuulutama maailmale Jumala viimset lootuse sõnumit!“ ütles selle aasta materjalide autor Frank Hasel, kes kutsub üles palveajal kokku saama, osaduses olema, koos laulma ja ka paastuma. Paastumine ei tähenda selles kontekstis ainult toidust hoidumist. Julgustatakse paastuma ka televiisorist, filmidest, arvutimängudest ja ühismeediast.

Kümnepäevase palveaja materjalidest leiab iga huviline dokumendi, kus on palju ideid, kuidas inimesteni jõuda. Ühispalvetamise link on koguduse kodulehel advent.ee. Materjalid lisanduvad sama lingi alla peagi.

Kõik soovijad saavad igal hommikul kell  6.30–7.00 ühineda palvegrupiga veebis. Palvegruppi juhib Kaile Tuvi. "Meie eesmärk on ühendada igal hommikul palvejõud, nii nagu paljudes riikides üle maailma sel ajal,“ sõnas Kaile. "Palvetame koos konkreetsete asjade pärast ja selle pärast, et Jumal annaks üle Eesti kogudustele tarkust, kuidas misjonitööd teha, kuidas inimesteni jõuda.”

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat