Emade palvepäev Tartus

Avaldatud 13.2.2024

1. ja 2. märtsil on Tartus emade palvepäev. Tegu on ülemaailmses adventkoguduses tuntud formaadiga, mis nüüd ka Eestisse jõuab. Emade palvepäeva eestvedaja Kaile Tuvi sõnas, et mõte emadega kokku saada, palvetada ja oma mõtteid jagada tekkis juba mõne aja eest ja nüüd saabki teoks.

Emade palvepäeva eesmärk on jagada üksteisele tuge, julgustust ja kinnitust. „Emade mure laste pärast on teistmoodi ja vahel tuleb abituse tunne, et ei tea või ei oska,“ rääkis Kaile. „Me soovime kinnitada üksteist teadmises, et läheme koos Jumalaga ikka edasi.“

Palvepäev algab reede õhtul kell 19 kogunemisega Tartu kiriku hubases keldrisaalis, kus on tee- ja palveõhtu. „See on vabas vormis vestlus- ja palveõhtu,“ sõnas Kaile.

Hingamispäeva hommikul on piiblitund, seejärel naiste palvepäeva jutlus ja kell 14 seminar „Palve viis kasutegurit vaimulikule elule“. Hingamispäevase koosviibimise materjalid on kombineeritud üleilmse koguduse naiste palvepäeva materjalidega. Tunniajalisele seminarile järgneb ühine palveaeg ja kell neli pärastlõunal on lõpetamine.

Kaile julgustab kõiki huvilisi palvepäeval osalema: „Kõik emad ja vanaemad ja tädid – ka need, kes ei ole emad – on väga oodatud. Fookus on meie laste ja noorte pärast palvetamisel ja oodatud on kõik, kes nende pärast südant valutavad.“

Kõigile osalejatele on tasuta toitlustamine ja ööbida saab Tartu kirikus. Kaasa võtta oma magamiskott või tekk ja padi. Olemas on ka pesemisvõimalused. Registreeruda saab siin.

Samal laupäeval kell 17 algab video teel jutlustamiskoolituse teine sessioon – sellest saab osa võtta ka Tartu kiriku saalis.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat